Хмельницьким йшла колона майданівців: закликали виходити на майдан та їхати на Київ (ВІДЕО)

Хмельницьким йшла колона майданівців: закликали виходити на майдан та їхати на Київ (ВІДЕО)
Хмельничани пройшли центральними вулицями міста з гаслами "Приєднуйтесь до нас!". Перехожі долучались неохоче, автомобілісти сигналили, а люди на зупинках тільки знімали ходу на мобілки.

- Ми організували марш вулицями міста для того, щоб хмельничани не думали, що у місті нічого не відбувається. Деякі люди ходять на роботу і не знають, що відбувається на майдані. Тому ми пройшли центральними вулицями, щоб всі побачили, що ми тут є. Україна і у тому числі Хмельницький, піднімається, - каже депутат міської ради, свободівець Володимир Гончарук. – Основне наше завдання – збирати і закликати людей їхати на Київ, оскільки там відбуваються основні події і все там вирішується. Головне – витримувати ніч, оскільки вдень кияни підходять, а вночі, коли багато хто йде додому, на майдані залишається мало людей. Це гаряча точка, по якій і битимуть. Це показали дві останні ночі.

У марші вулицями міста взяли участь кілька тисяч хмельничан. Серед крокуючих були переважно люди старшого віку, небагато студентів і молоді та дітей.

Відео дня
>

Люди йшли у піднесеному настрої, махали руками водіям автомобілів, які проїжджали повз колону і сигналили. Людей, які стояли на зупинках, та перехожих учасники колони закликали «Приєднуйтесь до нас!», «З нами на майдан!», «Хмельницький, на майдан!». Лише деякі хмельничани приєднувалися до кологи. Більшість просто знімала ходу на мобілки.

Люди вигукують гасла: «Хмельницький, вставай!», «Зека геть!», Влада – злочинець, суддя – українець!», «Уряд у відставку!», «Хмельницький, вставай! Азіров – лягай!», «Україна – це Європа!», «Яника на йолку!», «Третя ходка!», «Київ, ми з вами!», «Міліція з народом!».

Цей пес супроводжував колонону аж до майдану Незалежності. Коли люди вигукували гасла, тварина активно "підгавкувала" їм.

Колона розтягнулася Кам'янецькою від філармонії майже до центру. Від перехрестя Подільської і Свободи - до стадіону "Поділля". Люди зробили коло і по Соборній повернулися на майдан, де їх вже чекали інші мітингуючі.

Люди вигукували «Дякуємо!» міліції та автомобілістам. А зі сцени лунали гасла «Схід і Захід разом!», «Разом і до кінця!».

На майдані у Хмельницькому постійно стоїть намет, у якому чергують люди.

Запис людей на Київ триває постійно. Люди, які хочуть допомогти, постійно підходять і приносять речі та продукти, які ми передаємо на Київ.

- Після подій останніх двох ночей стало набагато більше бажаючих поїхати на Київ, - каже свободівець. – Записатися можна з 9:00 до 18:00 у наметах щодня.

Щодня о дев’ятій годині ранку ми виставляємо на майдані намети. О 13:00 проводимо мітинги, аби інформувати людей, що відбувається у Києві.

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    В Венгрії, Польщі, Чехії, Німеччині... - там немає Батька, але порядок є. Толку, що в Білорусі порядок.. Тоталітарні системи породжують моральних виродків. І те, що міліціян пере.... дубиною за окурок - це не нормально. Нормально, коли людина сама усвідомлює, що викинутий недопалок - це неповага до інших оточуючих. Це і є головною цінністю ЄС - повага до особистості...
  • Anonymous

    В Белоруссии порядок, потому что там суровый Батька, у нас такого нет.
  • Anonymous

    К слову, о мусоре. Где-то была информация, что обсуждение строительства мусороперерабатывающего завода откладывается на неопределённый срок в связи с нынешними событиями. Это первая победа митингующихю((((((
  • Anonymous

    Як кажуть "час лікує, але лікар - швидше". Щось у нас самих не дуже виходить перемогти корупцію. Більше того, вона з кожним роком все більше перемагає. А саме це я маю на увазі під "навести порядок". Тому потрібно подивитись, яких перетворень зазнала та ж Польща завдяки Євросоюзу. Колись польському поліцаю дати хабар - як нашому. А спробуйте зараз навіть запропонувати...Це так, маленький приклад.. І соромно за країну, коли ти перетинаєш кордон з Польщою, і у них кругом висять таблички "Ми хабарів не беремо. А будеш пропонувати - будеш мати проблеми".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up