“Ми є гнів Божий”: танкова бригада з Хмельниччини отримала власний нагрудний знак

“Ми є гнів Божий”: танкова бригада з Хмельниччини отримала власний нагрудний знак
Тут і далі фото зі сторінки 3-ї окремої Залізної танкової бригади
  • Влітку танкова бригада з Хмельниччини отримала звання Залізна, а тепер в підрозділу є й свій нагрудний знак. 

  • Емблему розробили за всіма правилами геральдики. 

Нагрудний знак військового підрозділу – це завжди предмет особливої гордості захисників. Адже носити таку відзнаку на кітелі – висока честь. Для захисників, то не прикраса, а нагорода і символ приналежності до бойової команди, до військового братерства. 

Нагрудний знак 3-ї танкової Залізної бригади

Нагрудний знак для кожного підрозділу розробляють індивідуально, з врахуванням військових здобутків, прагнень, бойового духу та характеру команди. 

Відео дня

Віднедавна такий знак отримала 3-я окрема танкова Залізна бригада, яка дислокується на Ярмолинеччині. Танкісти зазначають, що їхня емблема розроблена за всіма правилами геральдики.

— Цією відзнакою командування бойового з’єднання нагороджує найкращих військовослужбовців, котрі є взірцем українського воїна, — додають в бригаді. 

Нагрудний знак для 3-ї окремої танкової Залізної бригади розробив Заслужений діяч мистецтв України Анатолій Шиян. Він — засновник та творчий керівник українського підприємства "Герольдмайстер", на потужностях якого відзнаку й виготовили.

Нагрудний знак артпідрозділу Залізної бригади

Окремий нагрудний знак з’явився і в артилерійського підрозділу Залізної бригади. Ініціатор його дизайну офіцер Олексій Бєльський. Він кажуть, за фахом журналіст, але доклав до цієї розробки чимало часу, серцем і душею прикипів до створення символу дивізіону. 

— Просто ця відзнака — як наше дитя: ми його народили і ним опікуємося, — з пошаною розповідає Олексій. 

А нещодавно з нагоди відзначення Дня ракетних військ і артилерії вже відбулися й перші нагородження захисників нагрудним знаком.

Нагадаємо, танкісти Залізної бригади були одними з тих, хто брав участь у контрнаступі на Харківщині. Вони проривали оборону росіян через Байрак та Балаклію, визволяли містечка та села північно-західного регіону. Про них знімають сюжети іноземці. Захисники підрозділу вибивають окупантів з їхніх укріплень та розміновують територію просто під час наступу, ще й під ворожою артилерією. Нагадаємо вам історії бійців цієї сдаветної бригади.

Історії бійців 3-ї танкової Залізної бригади

Прочитайте історію командира 3-ї танкової Романа Шеремета. Він родом з Чернігівщини, та потрапив до ярмолинецької 3-ї танкової. Боєць не знає що таке страх на полі битви, розповідає що найважче на фронті та про що мріє після перемоги на ворогом. Його розповідь читайте за посиланням

Про сім’ю Черевченків — Івана та Інну. Іван служить в танковій бригаді, а дружина волонтерить. На лінії вогню Іван дбає про належне забезпечення бійців усім необхідним для життєдіяльності підрозділу. Тож від його роботи великою мірою залежить боєздатність підрозділу. Їхню історію читайте в матеріалі «У нього є природній дар — виживати»: дружина хмельницького танкіста розповіла про свого коханого

Надзвичайно щемлива історія ярмолинчанина Віталія Хоптяра. Ще 23 лютого — директора місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а нині — командира танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади. Він розповів про бій, у якому лише 2 українських танки дали прикурити 22 ворожим машинам; про зіткнення з окупантом під Авдіївкою. Читайте про це у матеріалі Танкіст Віталій Хоптяр розповів як нищить ворогів на передовій

Читайте про хороброго стрільця-зенітника Руслана Шимановського. Він з першого пострілу збив “Стінгером” ворожий гвинтокрил. Зізнається, що зовсім не боявся, а роздумувати було ніколи, бо прикривав побратимів з піхоти. Дивіться відео з бійцем у матеріалі Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера”

Нагадаємо вам ще історію одного із бійців 3-ї танкової танкіста Валерія Жуковського. Військовий добровольцем пішов на фронт ще в 2014. А також розповівза що воює та про власну трагедію. Детальніше читайте в матеріалах Як живуть та воюють танкісти: історія Валерія Жуковського з Шепетівки та “Не міг залишатися осторонь”: танкіст Валерій Жуковський розповів про війну та волонтерство

А бригадиром 3-ї танкової є молодий 21-річний юнак Віталій Тимощук. Хоробрий військовий розповів про власні здобутки на війні та як вдалось поцупити ворожу техніку з-під носа росіян. А британський телеканал навіть зняв про нього сюжет. Про це можна прочитати у матеріалі Британські Sky News зняли сюжет про 21-річного танкіста з Хмельниччини. 

Радимо прочитати історію харків’янина Романа, який перевіз родину з Харківщини та пішов разом із сином воювати. Тепер донька Настя пише таткові на фронт листи, від яких неможливо не розплакатися, а боєць шле дружині світлини з букетами квітів. Історію хороброго чоловіка читайте в статті “Татусю! Як сильно тебе не вистачає”

Воює в танковій бригаді і тендітна жінка Тетяна Гайдамашко. Вона — військовий лікар і мама 6-річної донечки. Хоробра жінка вже має медаль “За врятоване життя” від президента. Про своє життя та службу в танковій бригаді розповідає в матеріалі Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up