На Хмельниччині історичну знахідку здали на металобрухт

На Хмельниччині історичну знахідку здали на металобрухт
  • У Полонному під час земляних робіт відкопали частину козацької гармати.
  • Замість віддати знахідку історикам, її продали на металобрухт за 1000 гривень.

У Полонному під час риття траншеї під водогін виявили частину справжньої козацької гармати. Однак, працівники, замість того щоб повідомити істориків, вирішили підзаробити на артефакті. Знахідку відвезли на пункт прийому металобрухту. Там частину гармати вагою 260 кілограмів оцінили в тисячу гривень.

Дізнавшись про прикрий випадок працівники місцевого відділу культури та туризму разом із поліцією того ж дня "завітали" до пункту, аби забрати назад знахідку. Проте власник пункту її не віддав, мотивуючи тим, що він заплатив свої гроші та поверне гармату тільки тоді, коли отримає назад усі заплачені за неї гроші. Про це інформують на сторінці спільноти "Сьогодення громади. Полонне" у Фейсбук.

Знахідку викупили та забрали до Полонського історичного музею. Тут вона стане ще одним виставковим матеріалом у музейній колекції. Попередній огляд показав, що знахідка виявилася тильником гармати довжиною 54 см з шириною стінки — 6 см. Діаметр орієнтованого ядра — 250 мм.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Цукерман

    Так рагули же... Они за копейку в церкве пукнут и мать родную продадут. Святого ничего нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up