На Хмельниччині історичну знахідку здали на металобрухт

На Хмельниччині історичну знахідку здали на металобрухт
  • У Полонному під час земляних робіт відкопали частину козацької гармати.
  • Замість віддати знахідку історикам, її продали на металобрухт за 1000 гривень.

У Полонному під час риття траншеї під водогін виявили частину справжньої козацької гармати. Однак, працівники, замість того щоб повідомити істориків, вирішили підзаробити на артефакті. Знахідку відвезли на пункт прийому металобрухту. Там частину гармати вагою 260 кілограмів оцінили в тисячу гривень.

Дізнавшись про прикрий випадок працівники місцевого відділу культури та туризму разом із поліцією того ж дня "завітали" до пункту, аби забрати назад знахідку. Проте власник пункту її не віддав, мотивуючи тим, що він заплатив свої гроші та поверне гармату тільки тоді, коли отримає назад усі заплачені за неї гроші. Про це інформують на сторінці спільноти "Сьогодення громади. Полонне" у Фейсбук.

Знахідку викупили та забрали до Полонського історичного музею. Тут вона стане ще одним виставковим матеріалом у музейній колекції. Попередній огляд показав, що знахідка виявилася тильником гармати довжиною 54 см з шириною стінки — 6 см. Діаметр орієнтованого ядра — 250 мм.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Цукерман

    Так рагули же... Они за копейку в церкве пукнут и мать родную продадут. Святого ничего нет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up