На Хмельниччині роботодавці сплатили півтора мільярди гривень «соціалки»

На Хмельниччині роботодавці сплатили півтора мільярди гривень «соціалки»
Роботодавці Хмельниччини спрямували до бюджету близько 1, 6 мільярдів гривень на соціальні потреби. Ця сума вища, ніж була у минулому році.

«Позитивна динаміка надходжень з цього суспільно важливого платежу свідчить про чітке функціонування економічної системи забезпечення сплати коштів на «соціалку», відповідальність бізнесу регіону та його налаштованість на економічний патріотизм», - йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Серед проблем, над якими потрібно працювати - тіньова зайнятість населення та необхідність легалізації праці найманих працівників. Адже, як запевняють експерти, щоб отримувати легальну зарплату з усіма необхідними відрахуванням повинні бути зацікавлені й самі наймані працівники. Адже, закони дозволяють роботодавцям поетапно виводити зарплату з «тіні».

Через законодавчі зміни наразі існує можливість через підвищення зарплати залучити платників до пільгового режиму оподаткування єдиним соціальним внеском. З березня цього року існують нові критерії застосування понижуючого коефіцієнта ЄСВ від  0,4 до 0,99. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up