Хмельничани пройшли маршем в пам’ять про Героїв Небесної Сотні

Хмельничани пройшли маршем в пам’ять про Героїв Небесної Сотні
Колона із портретами тих, хто віддав своє життя за майбутнє, нагадала усім про подвиги учасників Революції Гідності. Хмельничани із сумом на очах віддали шану загиблим Героям.

Трагічні події Майдану назавжди увійдуть в історі України. Чимало людей загинули під час Революції Гідності та за проведення АТО. Саме заради вшанування тих, чиє серце уже перестало битися, у Хмельницькому відбувся марш пам’яті.

Всього хмельничани несли 231 портрет. Саме стільки подолян загинуло під час революцйних подій та в зоні АТО.Колона із сотень хмельничан вирушила від пам’ятника «Ангела Скорботи» вулицею Проскурівською. Чисельність учасників постійно збільшувалася. Марш пам’яті призупинив рух в центрі міста. Близько 30 хвилин рух по Кам'янецькій був обмежений.

Закінчилося все мітингом на майдані Незалежності. Після виступів учасників Майдану та зворушливих пісень до меморіалу Небесної Сотні поклали квіти та запалили лампадки.

Відео дня

Попереду колони йшов Дмитро Бакалець. В руках він ніс обгорілий на Майдані прапор Хмельницької сотні.Колону супроводжували працівники відділу поліції та патрульні.

На мітинг прийшли як дорослі, так і діти.Прохолода не зупинила близько півтисячі хмельничан, які прийшли на мітинг.На спеціально встановленому екрані демонстрували світлини та відео із Майдану.Олександр Симчишин під час виступу висловив незадоволення тим, що мало людей прийшло для вшанування пам'яті до стін СБУ вчора, 19 лютого.Квіти покладали як чиновники, так і містяни.Хмельничани покладали квіти та запалювали лампадки.На мітингу учасники молилися за тих, кого уже немає в живих.Через вітер бабусі довго не могли запалити лампадку.

"Усі Герої ніби разом з нами зараз" - Олександр Симчишин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Анонім

    Дуже емоційний захід. Вражений виступом нашого мера! Дуже щиро і емоційно! Портрети наших героїв - це сильно. і дуже сподобався відео на екрані. Плакали всі! Герої не вмирають! Вони вчора були  з нами.
  • Анонім

    Бессме́ртный полк — общественная акция, проводящаяся в России и ряде стран ближнего и дальнего зарубежья в День Победы, в ходе которой участники идут колонной и несут транспаранты с фотопортретами своих родственников, участвовавших в Великой Отечественной войне[1].

    Акция «Бессмертный полк» была инициирована сотрудниками местной телекомпании «ТВ2» Сергеем Лапенковым, Сергеем Колотовкиным и Игорем Дмитриевым[2] в 2012 году в Томске, когда по центральной улице города прошли более шести тысяч человек, пронеся более двух тысяч фотопортретов участников Великой Отечественной войны[3]. В 2013 году акция была проведена в 120 городах и селах России, а в 2014 году — «Бессмертный полк» прошел в 500 городах в семи странах[4]. В 2015 году «Бессмертный полк» прошёл в 15 странах мира, а также в самопровозглашённых республиках на востоке Украины[5].

                                                                                                                                                        Идея то не ваша!..похоже, опять рука Москвы...
  • Бакинська Бакинська

    Люди загинули нізащо.
  • Анонім

    Симчишин молодець показав як потрібно організовувати такі речі, не те що псевдо патріот мельник...

    Анонім reply Анонім

    да примусово ваганяти на майдан, а де ж ті "активісти"

    Анонім reply Анонім

    якщо тебе зігнали, то ти не людина, а вівця, краще не пиши тоді нічого, мовчм

    Анонім reply Анонім

    Культура хмельничан

    Анонім reply Анонім

    Мельник чим вам поганий був? Мав навіть більшу підтримку в населення ніж Симчишин.

    Анонім reply Анонім

    Как раз после Революции у Симчишина все нормально, в отличии от многих.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up