“Україна – це Ми!” Хмельничан просять ділитися інформацією про дітей-волонтерів

“Україна – це Ми!” Хмельничан просять ділитися інформацією про дітей-волонтерів
  • Дитячий волонтерський рух під час війни набув величезних масштабів.

  • Це викликало подив та захоплення в усьому світі. 

  • Тож в Хмельницькому створюють новий проект — збиратимуть інформацію про юних волонтерів, аби створити історичний архів. 

Війна, безжальна та жорстока, змінила не лише людські життя, а й світогляд. Вона торкнулась наших дітей. З початку повномасштабного вторгнення сотні дітлахів по всій країні нарівні з дорослими зайнялись волонтерством. Вони організовують блок-пости, продають хенд-мейд та смаколики, фрукти та ягоди, грають з перехожими в шахи, на музичних інструментах, малюють картини, віддають заощадження на покупку військової амуніції. 

Про проект

Тож у Хмельницькій обласній військовій адміністрації вирішили створити проект в якому зберуть всі відомості про дітей-волонтерів під час війни в Україні. Він носитиме назву “Україна – це Ми!” Проект, започаткований в нашій області за підтримки ОВА. 

В межах цього проекту запланували створити зібрання документів, світлин та інших свідчень, які розповідатимуть про діяльність наших юних земляків, що разом з дорослими долучилися до українського волонтерського руху, який у період війни набув безпрецедентного розмаху та викликав подив та захоплення в усьому світі своєю масовістю та активністю.

Відео дня
Фото Сергія Гамалія

Як долучитися до проекту

Долучитися до проекту та поповнити фонд унікальними документами про дитячий волонтерський рух на Хмельниччині можуть усі охочі. Для цього потрібно подати до Державного архіву Хмельницької області такі документи: 

Держархів знаходиться за адресою: вул. Грушевського, буд. 99, м. Хмельницький, к. 401, 402, 404). Деталі можна уточнити за телефоном: +38(0382) 70-42-96.

Нагадаємо історії маленьких хмельничан, які волонтерять під час війни. Детальніше про юних патріотів можна прочитати у матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up