Власники гаражів на Гречанах об’єдналися: вимагають обґрунтувати тарифи

Власники гаражів на Гречанах об’єдналися: вимагають обґрунтувати тарифи
«Гаражне» питання власники споруд тепер вирішуватимуть разом із владою. Для цього створили ініціативну групу, яка працюватиме разом з робочою групою від влади.

До ініціативної групи увійшло п’ятеро хмельничан. Про це «ВСІМ» повідомив член ініціативної групи Борис Новак.

- Ми не погоджуємося з тими тарифами, які є на сьогодні, - пояснив активіст. – Їх потрібно, у першу чергу, обґрунтувати. Згідно Земельного кодексу кожен громадянин України має право на одну сотку під будівництво індивідуальних гаражів. І ця сотка не обкладається податком. Відповідно, всі ці тарифи, так, як Богачук (Володимир Богачук, начальник комунального підприємства по організації роботи пасажирського транспорту – прим.авт.) і сказав, взяті з потолка. Тому ми вимагаємо також відсторонення комунального підприємства від вирішення наших питань. Далі наше спілкування продовжиться вже в складі робочої групи.

Нагадаємо, у Хмельницькому влада взялася за облік гаражів, встановлених людьми без дозволів. Почали з Гречан, бо там таких споруд найбільше - на гаражах розклеїли повідомлення, де від власників вимагають з"явитися до комунального підприємства по організації роботи міського комунального транспорту. Потрібно це, аби "встановити власника гаражу". Мешканцям потрібно надати оригінали дозвільних документів для включення їх у загальний реєстр. Якщо ж людина не прийде, підприємство обіцяє демонтувати гараж та перевезти його на штраф-майданчик, при тому не беручи на себе відповідальність за збереження речей, які знаходяться всередині.

Відео дня

Поставити споруду на облік коштує майже дві з половиною тисячі гривень. Власники з ціною не погодилися - і вийшли спочатку на збори громади, а потім і на сесію Хмельницької міської ради. Годинний протест мав свої наслідки - депутати призупинили рішення, аби розібратися у ситуації. На скільки затягнеться розгляд питання, наразі невідомо.

Про те, навіщо влада взялася за гаражі, і що від цього отримає місто – читайте у інтерв’ю з директором комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту Володимиром Богачуком.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    ой,наивная...детская площадка прибыли не приносит..построить могут только очередную "наливайку"...и в ваших песочницах бухари мочиться будут
  • Anonymous

    да не 6о,а 180(2000 в год)..и главный вопрос-в чей карман они пойдут?.и не везде стоянки есть...и почему владельцы квартир имеют право только на 20 м,а владельцы домов-на 10 соток?власть не выделяет места под гаражные массивы,землю дерибанят под торговые центры,кабаки,и др ..
  • Anonymous

    тоесть,один "власник" имеет право на одну сотку возле дома под гараж,а другой-нет,и вынужден ставить машину на платную стоянку! давайте,пусть каждый займет по "своей" сотке под домом,а ходить будем по крышам! Или за плату в 60 грн/мес. "власники" обеднеют?
  • Anonymous

    Правильно. Давно пора позносити гаражі по місту, а натомість побудувати щось. Наприклад, дитячий майданчик. Машини всі мають на стоянці стояти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up