У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену 41 бійцям, загиблим у зоні АТО

У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену 41 бійцям, загиблим у зоні АТО
Державний архів у Хмельницькій області відкрив виставку, на якій представлені матеріали про 41 мешканця області, які віддали життя, захищаючи територіальну єдність України.

У День відкриття виставки 20 жовтня, виповнюється рівно 7 місяців, як розпочалася відкрита агресія Росії на Сході нашої держави.

- Наш колектив небайдужий до політичних подій, і протягом цих семи місяців ми допомагали і фінансово, і морально, і через волонтерів підтримати наших бійців, які воюють на Сході, але ми повинні не лише зберігати , а й популяризувати матеріали, які до нас приходять, - розповідає директор архіву Володимир Байдич.

Відео дня

Стенд під назвою «Неоголошена війна» містить вцілілі військові та особисті речі бійців, привезені волонтерами зі Сходу, світлини військових та добровольців, газетні статті про героїв. А стенд «Україна – більше за життя» представляє фото та біографії військовослужбовців з Хмельниччини, що загинули під час буремних подій в історії нашої держави.

- Ми вирішили вшанувати людей, які пішли за межу, загинули на Сході України. На сьогоднішній день у всіх районах нашої області зібрано матеріали про 41 подолянина, який не повернувся з цієї війни, - каже Володимир Байдич.

Виставка є постійно діючою. Хмельничани та жителі області можуть ознайомитись з експонатами у Державному архіві у Хмельницькій області за адресою вул. Грушевського, 99.

Підготувала Вікторія БАРИЦЬКА

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up