Скільки заробляє голова Верховної Ради Стефанчук: огляд декларації

Скільки заробляє голова Верховної Ради Стефанчук: огляд декларації
Фото з відкритих джерел
  • Руслан Стефанчук є народним депутатом України та головою Верховної Ради.

  • Раніше він навчався та працював у Хмельницькому.

  • Підготували огляд його декларації.

Журналісти vsim.ua продовжують моніторити декларації посадовців, чиновників та нардепів. Посилання на такі матеріали - в кінці цього тексту.

Цього разу дізналися, скільки заробляє, нерухомості має та на чому їздить Руслан Стефанчук. Він є народним депутатом України та головою Верховної Ради. Звітний період поданої декларації - 2022 рік. 

Згідно з документом, за основним місцем роботи Руслан Стефанчук заробив за рік більш як 700 тисяч гривень.Також отримує прибуток від здачі майна в оренду. А саме - 65 тисяч гривень. Крім того, має відшкодування витрат, як народний депутат України. Це понад 400 тисяч гривень на рік. Руслану Стефанчуку платять довічну виплату за звання академіка Національної академії правових наук України.

Відео дня

У власності нардепа та голови ВР - квартира в Хмельницькому. Крім того, спільною власністю із дружиною є земельна ділянка на Київщині та квартира в Ярмолинцях на Хмельниччині. 

Серед цінного рухомого майна Стефанчука - бібліотека з науковою літературою на понад 5 тисяч примірників. А ще - старовинна ікона. 

Детальніше задеклароване майно й доходи Руслана Стефанчука та його дружини - Марини Стефанчук, переглядайте в інфографіці далі.

Нагадаємо: Руслан Стефанчук жив і навчався в Хмельницькому. Працював у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова. 

Повноваження народного депутата України набув у 2019 році. А саме - за партійним списком партії «Слуга народу» (обраний по виборчому округу №187). У 2021 році обраний головою Верховної Ради України.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Pavel Kondrashov

    Через таких липових правових академіків у нас нанують злодії і бариги. За що боженька карає Україну такими людьми? Ми всі чудово розуміємо, що цей боров бреше і приховує свої брудні доходи. Вірю, що все-таки знайдеться на них управа і вони дадуть відповідь за свої злочини.
  • Читач81

    От цей чувак пішов у самі верхи з Хмельницького каналізаційного університету. Він був впевнений, що вміє керувати нормально? Я думав що буде бардак повний. Але такого не очікував. Хоча якби трохи подумав, то б зрозумі, що іншого не могло бути.

    Віктор Захарчук reply Читач81

    У Хмельницькому немає каналізаційного університету
  • Таня Сонг

    Слів немає !!! Хороша декларація , головне " чесна ". А з боку ще скільки , що не хотілось би говорити. Вміло обкрадають народ. Жирують за рахунок людей. Ненаситні ! Для них потрібно окремий кодекс законів приймати ,і питати за кожні копійку.
  • Андрій Мельник

    Він незаробляє,Він краде!і кожному в лице рже

keyboard_arrow_up