Будні хмельницьких копів: Михайло Буденко спіймав крадія по загубленому кросівку

Будні хмельницьких копів: Михайло Буденко спіймав крадія по загубленому кросівку

Минає рік, як у Хмельницькому запрацювала патрульна поліція. До кінця грудня на vsim.ua з'являтимуться історії з роботи поліцейських. Чого навчилися, що побачили і де відзначилися - про це все дізнавалися наші журналісти. 

24-річний лейтенант Михайло Буденко у патрульній поліції з самого першого дня. Зізнається, найбільше подобається займатись порушниками правил дорожнього руху. Однак нерідко доводиться розкривати крадіжки. Якщо пощастить, то «на гарячому». Про один таких випадок коп і розповів журналістам vsim.ua.
Це було восени. Екіпаж патрульних якраз завершував чергове завдання, як по рації передали – на вулиці Перемоги невідомі намагаються «обчистити» квартиру. Михайло Буденко розповідає, на місце приїхали за три-чотири хвилини. 

- Нам сказали, що люди бачать, як в квартиру потрапили невідомі. При чому сусіди були впевнені, що в квартирі власників немає вдома, - каже патрульний. 
Вже біля будинку поліцейських чекали сусіди. Ті розповіли, що трапилось і навіть змогли описати крадіїв. Злодії залізли до квартири на першому поверсі через вікно. 
Копи і не сподівались, що зловмисників вдасться спіймати на гарячому. Оглянули прилеглу територію, але на слід так і не вийшли. Допоміг випадок. 

- Ми повертались до квартири, щоб опитати свідків і дочекатись приїзду слідчо-оперативної групи. По дорозі побачили, як дівчинка несе в руках кросівок. Запитали її, куди вона йде і вона нам зізналась, що в дворі нижче сидить чоловік. По опису він підходив. Прослідували за нею і дійсно побачили хлопця, на вигляд років 18-20, був одягнений у спортивну куртку. Той вже навіть не намагався тікати, бо розумів, що немає куди, - говорить поліцейський.

Як виявилось, горе-крадій так поспішав, бо побачив, що його помітили сусіди. Коли злізав з вікна, то зачепився і загубив кросівка. Тікав вже в одному. 

Лейтенант патрульної поліції каже, крадіжки зараз почастішали. Однак не так часто щастить ловити злодіїв по гарячих слідах. До прикладу, вдень крадії найчастіше «чистять» квартири, вночі – речі з автомобілів. Говорить, велика надія на небайдужих людей.

- Дуже хочеться, щоб люди не були байдужими. Це стосується всіх випадків, як крадіжок, так і порушень правил дорожнього руху, п’яних водіїв. Порушники в нас хитрі, намагаються вибігти з авто, заїжджають у двори і розбігаються, хто у куди. Або люблять пересідати. Жінка їхати не вміє, а приходиш і бачиш – вона вже сидить за кермом. Хочеться, щоб люди про всі порушення повідомляли. Бо буває, живуть за принципом «моя хата скраю..», - каже поліцейський. 
 

Читайте також:

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up