Деяких викладачів ВНЗ можуть звільнити від мобілізації

Деяких викладачів ВНЗ можуть звільнити від мобілізації
Депутати Верховної Ради підтримали за основу законопроект, за яким мобілізації зможуть уникнути деякі викладачі українських вишів.

Проект закону №2620 про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації викладацького складу вищих учбових закладів та наукових співробітників) можна переглянути на офіційному порталі Верховної Ради України.

У законопроекті повідомляється, що викладачі ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науково-педагогічне навантаження не менше півставки, науковий ступінь та звання, як кандидат наук, доктор наук, доцент, професор та наукові співробітники, які мають науковий ступінь та звання, науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, закладів, прирівняних до них, ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці будуть звільненні від мобілізації.

За таке рішення проголосувало 283 народних обранців. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up