Do you speak English? Як хмельницькі патрульні англійською дорогу показували (ВІДЕО)


Do you speak English? Як хмельницькі патрульні англійською дорогу показували (ВІДЕО)

Хмельницькі патрульні працюють вже півроку, а про їхні знання іноземної ми ще не знали. А тут ще й нагода така. Цього року міська влада вирішила зробити Хмельницький туристично привабливим містом. Та чи зможуть копи допомогти, коли до них звернуться іноземною? 

Ще в квітні у Хмельницькому урочисто відкрили туристичний сезон. До цього дня навіть випустили двомовний туристичний путівник та паспорт мандрівника. Проте натовпу туристів з фотокамерами на вулиці не зустрінеш. Але що було б, якби іноземці таки кинулись дивитись на визначні місця Хмельницького… Ми вирішили пофантазувати.

Нова поліція повинна не лише патрулювати місто та штрафувати порушників, а й допомагати перехожим, якщо у них виникли проблеми. Журналісти «ВСІМ» перевірили, чи можуть копи показати туристам дорогу та розказати, як дістатись до певного місця?  
Поспілкуватись з поліцейськими міжнародною мовою пішли у центр. Зустріли їх в сквері імені Шевченка. Копи не забарились. У сквері вони вмостились на лавочку, аби перепочити від спеки. Підходимо до них та запитуємо, як дістатись до зупинки «Міська лікарня». Патрульні відчули щось не те і запитали, чи ми, бува, не з якоїсь громадської організації. Та робимо вигляд, що не розуміємо їх. І далі просимо показати, де зупинка та на чому можна доїхати. Один з полісменів дорогу до зупинки показав і навіть назвав номер маршрутки, якою можна дістатись. Про ціну квитка теж повідомив. А от його колега був мовчазним і лише зрідка щось казав рідною українською. 

Далі пішли у парк Чекмана. Тут патрульних довелось чекати близько години. Чи то обідня перерва, чи то не щастило пересіктись… Знову підходимо та запитуємо те ж саме. Копи цікавляться, чи ми не репортери. Можливо, про наш експеримент їм вже повідомили. Але так чи інакше вони вирішили допомогти. 

Відео дня

Питаємо, як знайти зупинку і доїхати до міської лікарні. Тут патрульні вирішили діяти інакше і провели "туриста" до зупинки. По дорозі розпитували, звідки приїхала та чому саме у Хмельницький. Англійською один з поліцейських розмовляв добре, а його напарник відмовчувався. 
Довго затримувати патрульних не стали і перейшли на українську. Копи розповіли, що хоча б один  з екіпажу володіє англійською. Дорогу показати зможуть, та і розкажуть, якщо потрібно щось знайти. Деталі - у відео! 

Нагадаємо, 2016 рік офіційно оголошено роком англійської в Україні. Журналісти «ВСІМ» вже перевіряли, наскільки добре знають іноземну секретарі місцевих держслужбовців, яким щодня доводиться спілкуватися із десятками громадян.
 


Читайте також

Чи стало безпечніше на вулицях Хмельницькому з появою патрульної поліції? 

Чим привабливий Хмельницький для туристів
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Наше дике суспільство. Усякі т.зв. активісти, громадські організації раніше кошмарили даїшніків, провокуючи їх постійно, а зараз патрульних. Нормально ті працювали і ці нормально працюють. Навіть бувша міліція краще. о вже мали досвід. І не було потреби робити реформу. Потрібно було лише бувшим міліціонерам зарплатню підняти і так само дати їм кредит довіри як новій поліції, а не робити з них ворогів народу. Недолік нової поліції лише у тому, що вони ще не мають досвіду і ще погано орієнтуються, володіють законодавством.
  • Анонім

    Ці копи заставили мене їхати на Ватутіна, придерлися що я пяний.... приїхали туди,дихнув в трубку -показало 0000.   Потратив кучу часу,... правда відвезли  додому...104 екипаж
  • Анонім

    Треба сказати, що англійська залишає бажати кращого у всіх учасників розмови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up