У Хмельницькому майже 500 прикордонників-строковиків присягли на вірність українському народові

У Хмельницькому майже 500 прикордонників-строковиків присягли на вірність українському народові

Вперше за 8 років прикордонна академія прийняла на службу військових строкової служби. Зі сльозами на очах батьки та рідні зустрічали призовників Держприкордонслужби, які присягали на вірність Україні. 

Сьогодні, 12 червня, на плацу прикордонної академії 488 військовослужбовців строкової служби складали присягу на вірність українському народові. Клятву давали вперше після тривалого часу. Адже майже 10 років Держприкордонслужба не випускала військовослужбовців-строковиків. 

До складання присяги новобранці пройшли курс загальновійськової підготовки, під час якої отримали як теоретичні знання, так і практичні навички бойової служби. Всі строковики виконали навчальні вправи з стрільби зі стрілецької зброї на одному з полігонів академії.

- В 2008 році ми припинили випускати військовослужбовців строкової служби. В зв'язку з військовою агресією з боку Росії ми змушені зараз приймати строковиків, тому що потрібно кордон не тільки захищати і охороняти, але і обороняти. Військовослужбовці строкової служби у зоні АТО служити ні в якому разі не будуть, їхні батьки можуть не хвилюватись. Вони, як і контрактники, служитимуть на різних ділянках кордону, - розповідає голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Віктор Назаренко.

Відео дня

 

Олександр Шаповал пішов по стопам свого діда, який теж був прикордонником. Тому хлопцю навчання сподобалось з перших днів.

- Я дуже радий, бо іду по стопам свого діда. Він розповідав, як ходили в наряди, як з собаками займались. Якщо візьмуть, то хочу пройти відбірковий тур на спецпризначенця. Це ще один крок, щоб стати справжнім чоловіком, - каже Олександр Шаповал.

Олександр Гаркавцев приїхав з Донецької області. Хлопець вже знайшов товаришів по службі.

- Прекрасна обстановка, прекрасне відношення, всім задоволені. Викладачі дуже добре ставляться і гарно готують. Мене добре прийняли ще й через те, що я з Донбасу, - ділиться думками строковик Олександр Гаркавцев.

Олександр Божук з Києва ні на мить не розлучається з сім'єю, адже за період навчання дуже за ними скучив. 

- Все дуже добре, командири чудові. Подружився і з іншими призовниками. Якщо приходиться, то спимо на одному ліжку, їмо з однієї тарілки. Взвод дуже дружній, всі один одному допомагають. Але я  все одно сумую за родиною, - зізнається Олександр Божук.

Новобранці виконали гімн УкраїниЗ хвилюванням строковики читали присягу

Прикордонники хвилиною мовчання згадали полеглих в АТО побратимівЗа заслуги перед академією нагородили медалями

В небо випустили голубів та повітряні кулькиПрикордонники пройшлися урочистим маршемПризовники фотографувались з рідними та близькимиМатері не стримували емоційНавіть діток одягнули у форму

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up