Ремонту Привокзальної площі у Хмельницькому може завадити страйк. Або дощ

  • User
Ремонту Привокзальної площі у Хмельницькому може завадити страйк. Або дощ
- Ми зриваємо асфальт по вулиці Проскурівській, аби розширити на три метри дорогу і покласти плитку, - каже екскаваторник Юрій Малукалов
Реконструкцію Привокзальної площі, на яку виділили 2,1 мільйона гривень, почали. На місці планують перебудувати фонтан, перенести зупинку та розширити дорогу. Роботи мають закінчити у жовтні, але планам може завадити страйк місцевих торговців.

- Роботи з капітального ремонту Привокзальної площі повинні закінчити до 10 жовтня. Завадити цьому можуть тільки форс-мажорні ситуації – якщо будуть несприятливі погодні умови або люди не приберуть кіоски і будуть страйкувати, - каже начальник міського управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда.

Фонтан зменшать
На капітальний ремонт Привокзальної площі з міського бюджету виділили 2,1664 мільйона гривень. Міське управління житлово-комунального господарства замовило виконання робіт у відкритого акціонерного товариства «Хмельницьке будівельно-монтажне управління № 69». 80 відсотків від 30-відсоткового авансу вартості будівництва підприємство вже отримало.
- Ми приступили до роботи 5 червня. Розпочали зі зняття старого асфальту і влаштування корита для розширення проїжджої частини вулиці Проскурівської біля та вулиці, яка йде від Проскурівської до Шевченка. Вона повинна розширитися на три метри у бік зони відпочинку, - каже головний інженер відкритого акціонерного товариства «Хмельницьке БМУ-69» Микола Марчишин.
У зеленій зоні відпочинку працівники проводять реконструкцію фонтану. Наразі він розміром 23 на 10 метрів. Згідно з проектом, його зменшать до розмірів 10 на 10 метрів і підведуть комунікації – воду і каналізацію.
- Наразі працівники облаштовують фундамент під підпірну стінку, яка розділить резервуар. В одній його частині буде вода, а іншу засиплять землею. До камери управління роботою фонтану підведуть електропостачання. Потім навколо фонтану знімуть старий асфальт і плити та покладуть замість них нову якісну плитку, - каже головний інженер.

Перенесуть зупинку
У зоні відпочинку Привокзальної площі, згідно з проектом, встановлять 15 декоративних ліхтарів, чотири вуличних світильники, урни для сміття, відремонтують існуючі і додатково встановлять сім нових лавочок. Для того щоб озеленити територію, з міського бюджету витратять близько 150 тисяч гривень. За ці гроші впорядкують газони, досадять нові кущі, дерева та квітники.
Зупинку громадського транспорту зі сторони центру, згідно з проектом та відповідно до умов Державтоінспекції, планують перенести на 50 метрів вперед, у бік Ракового. Для цього облаштують заїзну кишеню, встановлять сучасний світлофор зі світлодіодним світлом, а не звичайними лампочками розжарювання, і перенесуть пішохідний перехід. Для того щоб виконати ці роботи, необхідно прибрати базарчик, розташований вздовж вулиці Шевченка. На його місці повинен бути майданчик, замощений плиткою.
- Працівникам вже заважає крайній від дороги кіоск. Це найважче у роботі, - каже головний інженер.
Під час реконструкції облаштують місце і біля пам’ятника Богдану Хмельницькому.
- Ми замінимо бордюр навколо постаменту і покладемо по периметру навколо метр плитки, - каже Микола Марчишин.
Ремонтувати сам пам’ятник поки що не будуть, але цьогоріч до міського бюджету на це закладено 85 тисяч гривень. Пам’ятник повинні відремонтувати у цьому році, але пізніше.

Відео дня

Фонтан посеред Привокзальної площі поділять навпіл підпірною стінкою. Одну частину заллють водою, підведуть комунікації та облаштують фонтан, а іншу засплять землею. Навколо фонтану знімуть асфальт та замінять покриття новою тротуарною плиткою.


Навколо постаменту пам’ятника Богдану Хмельницькому замінять бордюр і покладуть по периметру навколо метр плитки. Ремонтувати скульптуру будуть у цьому році, але пізніше

 

«Якщо треба, і шини палитимемо»


Згідно з проектом капітального ремонту Привокзальної площі, базарчик, який знаходиться вздовж вулиці Шевченка, повинні прибрати. 
- З людьми, які стоять на базарчику, вже розірвали угоди і вони не мають права там торгувати. Їх письмово попередили, що вони повинні покинути територію Привокзальної площі. Але підприємці цього не роблять. Якщо люди самі не приберуть кіосків, їх доведеться прибирати у примусовому порядку, оскільки виконавець робіт не може затримувати терміни виконання робіт, - каже начальник міського управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда.
Підприємцям пропонують перенести робочі місця на «Ринок ранковий плюс», який знаходиться через дорогу. Він повинен облаштувати місця для торгуючих ближче до Заводської.
- Ми не підемо торгувати до Заводської. Туди не ходитимуть покупці, і ми нічого не заробимо. Взагалі-то, ця реконструкція не потрібна. На цій площі все рівно буде сміття і житимуть бомжі, - каже підприємець Галина Матусяк.
Близько 30-ти підприємців, які торгують на Привокзальній площі, не збираються залишати свої робочі місця.
- Це наш єдиний заробіток вже 15 років поспіль. У кожного підприємця на 10-12 тисяч гривень товару. Це овочі, фрукти, ягоди та інші продукти, які не будуть довго лежати. Тому, якщо до нас не прислухаються, то ми вийдемо на майдан, будемо звертатися по допомогу хоч до «Правого сектору», і, якщо треба, то і шини палитимемо, - каже підприємець Василь Сміщук.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Где то, я это уже слышал. Рановато началась предвыборная компания.
  • Anonymous

    До кожного начальника не приставиш і міліціянта теж. Може треба кожному відноситись до справ чесно і порядно. Кіоск має бути охайний і біля нього прибрано. Продукти в кіоску мають бути не прострочені щоб людей не труїти. Під"їзд має бути чистий і діти повинні знати куди сміття викидати і що на стінах під"їзду малювати не можна. Податки треба платити - в бюджет гроші не впадуть. Робітникам зарплату треба платити щоб на пенсію потім могли вийти і не шукати того хто винен, що пенсія мала. НЕ СКИГЛИТИ А ПРАЦЮВАТИ. ЯК ТІ МУЖИКИ ЩО СКИГЛЯТЬ І ПАЛЬЦЕМ ПОКАЗУЮТЬ ХТО ВИНЕН ТІЛЬКИ НЕ ВІН УЖЕ ОБРИДЛИ!!!! Всім добра!
  • Anonymous

    Ну вот, хоть один конкретный комент. А барыги не на базарчиках, самые настоящие барыги в мэрии, администрациях. На вокзале, в магазинчиках, купить что то страшновато, сроки просроченные, прилавки в ужасном состоянии, все в три дорого. Эта платная стоянка не вписывается ни в какие ворота. Так может виноваты настоящие барыги? Которые торгуют городским бюджетом.
  • Anonymous

    Дивно,площу здали під платну стоянку а піїзд до неї розширюють за рахунок бюджету
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up