В Україні з наступного тижня посилять контроль над карантином

В Україні з наступного тижня посилять контроль над карантином
Фото: Громадське
  • Посилені перевірки щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу будуть проводити у закладах громадського харчування та транспорту. 

В Україні наступного тижня розпочнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту стосовно дотримання ними правил карантину. Про це напередодні повідомили у пресслужбі Офісу президента. 

Як зазначається, рішення ухвалили у зв'язку із зростанням випадків коронавірусної хвороби.

  • "Станом на кінець цього тижня в Україні кількість хворих на коронавірус зросла до 44 осіб на 100 тисяч населення. Тоді як минулого тижня цей показник становив 38 осіб на 100 тисяч", - зазначили в ОП. 

У зв'язку з цим було ухвалено рішення розпочати посилені перевірки кафе, ресторанів, а тако громадського транспорту стосовно дотримання заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Відео дня
  • "Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину", – наголосив президент.

Нагадаємо,  раніше Кабінет міністрів оновив методику посилення карантину в регіонах України та визначив нові критерії, за якими визначатимуть, чи потрібно в області запроваджувати більш жорсткі обмеження. Так, з 22 червня для посилення карантину в областях  вже не буде враховуватися показник інциденту. Натомість було введено нові критерії, за якими визначатимуть, чи потрібно в області запроваджувати посилений карантин. Про це йдеться у постанові № 500 на сайті уряду. 

Читайте також: У МОЗ назвали області, де коронавірус розповсюджується найшвидше 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Денич

    Вже є результат - в маршрутках практично немає безмасочників, в магазинах строгіше стало теж. Нашим людям без штрафів не можна, просто дати правило, і щоб його дотримувалися - таке не працює. Треба ще штрафи за сміття
  • IGOR

    Увеличилось не количество заболевших, а количество положительных тестов, это ну вообще не одно и тоже. Когда их делали 10к в день, положительных было 400, сейчас делают 20к и положительных 800. А если будут делать 30к, то будет 1200... Просто нагло манипулируют. Чего не сделаешь, чтобы перенести выборы (гречку наверное не успели разнести). Как говорил Шмыгаль, вибори ще будуть, а зараз головне здоров'я) Ну да, люди не заразятся в транспорте, на базарах, кафе, торговых центрах. Они заразятся именно на избиручастках в ноябре)
  • Таня

    вони ще всі в Велюр в Києві ходили коли був справжній карантин
    це ми їх вибрали

    IGOR reply Таня

    А разве было кого выбирать? Политика это шоу для наивных. Пока разыгрывается псевдовойна популизма, одни и те же люди, связанные между собой, меняются должностями, голосуют вместе за антинародные (но сверхприбыльные для себя) законы и считают денежки... Чистое оболванивание...

    Таня reply IGOR

    просто далі буде ще гірше, я пропоную на вибори взагалі ніякі не ходити. Це те саме, що дати комусь робоче місце з високою ЗП. вони мені не дали. таке враження,що хотять щоб з країни всі повиїзджали
  • Юрій Гудок

    В СВ треба провести перевірку. Там про карантин і не чули. Директор Вікарчук тільки й що робить що провокує людей проти карантину щоб мати прибуток незважаючи на життя людей ((((

    Elena Dostavka reply Юрій Гудок

    зависть это очень губительное чувство. Между ягодицами и матрасом сотня баксов не пролезет, надо самому что-то делать в жизни пытаться,а не чужое бабло считать)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up