Медик після універу. Розповідаємо про педіатра Катерину, яка приймає в Ружичній

Медик після універу. Розповідаємо про педіатра Катерину, яка приймає в Ружичній
  • Катерина Макончук має стаж роботи 3 роки.
  • Вона працює педіатром в єдиній амбулаторії у Ружичній.
  • Окрім пацієнтів, молода лікарка опікується сином і не забуває про власні захоплення - вишивання одягу та випікання тортів. 
  • Про своє життя та роботу, педіатр розповіла під час інтерв’ю.

Молоді лікарі щороку поповнюють хмельницькі медзаклади. Вони залишаються працювати після інтернатури чи шукають для себе вільні місця в амбулаторіях або поліклініках. Через юний вигляд медиків, пацієнти часто піддають сумніву їхню компетенцію. Запитують, чи ті вміють проводити певні медичні маніпуляції. Також цікавляться, чи вони робили ту чи іншу процедуру раніше. Про це розповідають самі молоді медики. 

Щоб познайомити хмельничан із фахівцями “після універу”, ми створили проєкт “Лікар до 30”. У його рамках розповідаємо про лікарів різних спеціальностей. Вони діляться історіями з особистого життя та роботи. Розповідають, чому обрали медицину, як влаштувалися  на роботу і відкривають завісу свого особистого життя. 

Посилання на матеріали про молодих хмельницьких лікарів ми залишимо в кінці тексту. Ну а поки познайомимося із 28-річним педіатром Катериною Макончук. Лікарка приймає пацієнтів в амбулаторії №7, що в мікрорайоні Ружична. Її досвід роботи складає 3 роки. Щоправда, сюди варто додати кілька місяців її праці в польському медзакладі. Там Катерина ледь не потрапила “в рабство”. При цьому вона встигла познайомитися з іноземною системою лікування. Більше про все це читайте в матеріалі - Знайдіть 5 відмінностей. Лікарка з Хмельницького розповіла, як працює поліклініка за кордоном. 

Відео дня

У студентстві спала з людськими кістками

Шлях Катерини Макончук у медицину розпочався як і в багатьох її молодих колег - із дитячих ігор в лікаря. Хтось змалечку починав досліджувати жаб, а хтось - рятувати комах чи піклуватися про своїх близьких, наприклад, слухаючи пульс. Героїня нашого матеріалу з раннього дитинства ставила всім уколи. Робила все на ляльках. Так би мовити, проводили на них досліди. Коли зрозуміла, що справляється із цим “на ура” - стала замислюватися про медицину серйозніше. І вже у школі вона прийняла рішення - бути медиком. 

Закінчивши школу, майбутній медик вступила у Вінницький національний медичний університет імені Миколи Пирогова на “Педіатрію”. Згадує, як з перших днів навчання її зацікавила анатомія. Розповідає, що проводила за підручниками цілі ночі. І навіть засипала з людськими кістками, досліджуючи їх. 

У статусі студента Катерина провела 6 років. Потім стала інтерном. Під час цього почалося здобуття її першого лікарського досвіду. Його здобувала в Хмельницькій міській та обласній дитячих лікарнях. Тоді молодий педіатр приїжджала на роботу в обласний центр з Городка. Каже: щоденно моталася туди-сюди. Бо бажання стати професіоналом у медицині не залишало її ні на хвилину. До речі, у той період Катерина стала мамою. Розповідає, що довго всидіти в декреті їй не вдалося. 

Нет описания.

Згодом постало питання про працевлаштування. Ми вже писали вище про досвід роботи Катерини за кордоном. Нагадаємо: він був не дуже вдалим. 

З Польщі молода лікарка повернулася в Хмельницький. Почалися пошуки роботи. Медик розповідає - не все було так легко. Адже куди б вона не зверталася - ніде не було місця. Та з часом доля посміхнулася. Майже вчорашню студентку взяли на “декретне” місце педіатра. Тобто передбачалося, що робота буде тимчасовою. Однак після певних напрацювань Катерина зайняла місце постійного лікаря. З того самого часу вона працює в амбулаторії в Ружичній. 

Сама вона розповідає - не уявляє, як би працювала деінде. Мовляв, колектив хороший, місце роботи прекрасне, до того всього і сама спеціальність педіатра для неї - попадання просто в серце. 

У Катерини Макончук 248 “задекларованих” дітей

Ми навідалися на робоче місце Катерини. Усміхнена, вона сиділа серед метеликів та інших “мімішних” дитячих штучок. Педіатр була одягнена в тварин - на її формі яскраві зображення котиків і собак. Розповідає, що серед її медичного вбрання є кілька наборів із дитячими візерунками. 

У кабінеті педіатра все схоже на дитячу кімнату. Про те, що це лікарня, нагадує хіба що медичне обладнання. Катерина Макончук каже, що облаштувала все тут сама: наклеїла на стіни “веселі” наліпки, до стелі причепила метеликів. Розповідає, що інтер’єр в кабінеті змінює посезонно. Скажімо, взимку все прикрашають сніжинки.

Загалом у молодого педіатра є 248 “задекларованих” пацієнтів. Серед них найбільше дітей до 5 років. У день на прийом до лікарки приходить різна кількість людей - від 10 до 30. Значно більше, розповідає вона, отримує дзвінків і повідомлень в месенджери. Подекуди, каже, телефон не замовкає. При цьому батьки пацієнтів можуть телефонувати в різний час доби. Наприклад, пізно ввечері.

Найцікавіше Катерині Макончук працювати саме з найменшими пацієнтами. Із ним вона з легкістю знаходить спільну мову. Вона додає, що малі не вміють симулювати хворобу на відміну від старших дітей. 

Про пацієнтку без свідомості й “молочну” алергію

На практиці роботи молодої лікарки траплялися різні ситуації. Серед них - як кумедні, милі, так і менш позитивні. Скажімо, серед пацієнтів Катерини є маленька дівчина, яка на прийом приходить лише зі своєю м’якою іграшкою. Педіатр знає, що після огляду цієї дитини необхідно зробити наступне - поступитися усім своїм обладнанням малій. Та уявляє себе медиком і оглядає свого м’якого улюбленця та маму. 

Крім “мімішних” вчинків, діти часто роблять Катерині подарунки. Квіточка, іграшка з “Кіндера” чи шоколадка - все це дрібниці, що змушують молоду лікарку посміхатися. 

Та не всі історії на гарний лад, як то кажуть. Нещодавно лікарка мала справу із неординарним проявом алергії у дитини. Йдеться про реакцію шкіри на контакт з молоком. 

Нет описания.

Якось Катерина приймала пацієнтів своєї колеги, яка була у відпустці. Тоді на огляд прийшла дівчина з головним болем. Вона знепритомніла просто в кабінеті педіатра. Під час падіння вдарилася головою об стіл. Катерина згадує, що мама дівчини дуже почала хвилюватися і захотіла різко підняти доньку. Та педіатр запевнила - таких дій при таких випадках робити не можна. 

“Молодий лікар відрізняється від більш досвідченого”

Катерина Макончук каже, що педіатр - це людина, яка має залишатися дитиною в душі. Такою, каже, є вона сама. Тому й розмовляє із маленькими пацієнтами однією мовою. Та якою б не була любов до роботи, лікарка вміє від неї абстрагуватися. Все це - завдяки її захопленням. Катерина вишиває бісером одяг, ікони, а ще пече торти для рідних і друзів.

Нет описания.

А ще частину вільного часу педіатра займає навчання. Молода лікарка систематично стає учасницею різноманітних конференцій та тренінгів. Каже, що в наш час медик обійтися без цього не може. 

До слова, за поповнення знань фахівців нагороджують балами, що в майбутньому знадобляться їм для атестації. Щороку лікар має набирати 50 балів. Від початку цього року Катерина Макончук вже накопичила 200 балів.

Серед нещодавніх курсів, що пройшла Катерина - тренінг з невідкладної допомоги та підвищення кваліфікації за темою “Ведення новонароджених”. 

До речі, усі лікарі до 30, з якими ми спілкувалися, регулярно стають учасниками вебінарів і конференцій для медиків. Нагадаємо, що познайомитися з місцевими фахівцями можете за посиланнями:

Медик після універу. Ольга допомагає вагітним у 16 і складає меню для дітей

Лікар після універу. 28-річна Євгена полюбила медицину через жаб

Дитячий патологоанатом Аліса з Хмельницького кайфує від роботи та веде свій блог

Лікар до 30. Дитячий офтальмолог Олександр запросив журналістів на операцію

Медик після універу. Як гінеколог Тарас допомагає народжувати хмельничанкам

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

Відгуки про педіатра Катерину Макончук на Medics

Познайомитися із діяльністю чи не кожного лікаря можна за допомогою платформи “Medics”. Там хмельничани залишають свої думки й враження стосовно того чи іншого фахівця. Ми поцікавилися, що пишуть про героїню нашого матеріалу. Всього залишено 5 коментарів. Усі вони є позитивними.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Elenka Shibynko

    Лікар чудовий. Діти її дуже люблять. Завжди приємна і усміхнена
  • Vasil Sysun

    Задовбали своєю авторизацією!
    😠😠
  • Муравель Альонка

    Дуже хороший лікар
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up