Кам’янецький переїзд закрили на ремонт – продавці бастуватимуть

Кам’янецький переїзд закрили на ремонт – продавці бастуватимуть
У середу, 12 грудня, ринок «Ранковий» біля «Кам'янецького переїзду» працювати не буде. Продавці та підприємці протестуватимуть під міською радою проти закриття зупинки «Кам'янецький переїзд».

- З 10 грудня 2012 року «Укрзалізниця» скасувала зупинку приміських потягів на платформі «Кам’янецький переїзд» у зв’язку з проведенням там капітального ремонту платформи, яка знаходиться у аварійному стані, - каже начальник станції «Хмельницький» Володимир Підберезний.


Поки що ремонт призупинили у зв’язку з складними погодними умовами. Пасажирам пропонують користуватися станціями «Хмельницький» та «Речовий ринок».

 

Відео дня
>Запланували ще влітку
Плановий капітальний ремонт платформи запланували ще влітку. Але тоді його не розпочали у зв’язку з тим, що ще не відкрили зупинку «Речовий ринок». Тепер вона працює, тому закрили «Кам’янецький переїзд».


- Цей ремонт дуже важливий для безпечної посадки-висадки пасажирів, особливо у зимовий період. Платформа зараз знаходиться під нахилом від каси до залізничних шляхів. Потрібно зробити переходи через головну колію, в аварійному стані міст з того боку, по якому пасажири спускаються до потягів, що їдуть у напрямку Деражні та Жмеринки, - каже Володимир Підберезний.


На капітальний ремонт потрібно близько п’яти мільйонів гривень, але кошти держава поки що не виділила.
- Поки що робити проводимо власними силами. Намагатимемося виконати якнайшвидше, але точні строки закінчення поки невідомі, - каже начальник. – Чи відкриють «Кам’янецький переїзд» для пасажирів, вирішуватиме керівництво «Укрзалізниці».



Пікетуватимуть під мыськрадою
Підприємці та продавці ринку «Ранковий», який знаходиться біля «Кам’янецького переїзду», обурені закриттям зупинки.


- Базар існує за рахунок людей, які приїздять з сіл та привозять свою продукцію, - говорить громадський активіст, приватний підприємець Валентина Шпак. - Через закриття зупинки у нас немає прибутків, тому 12 грудня ми не працюватимемо, а вирушимо протестувати під стіни міської ради.


Люди збирають підписи проти закриття станції. Їх вже близько двох сотень.


- Якщо після акції протесту не вживуть ніяких заходів, ми готові вийти та перекрити рух потягів на залізничних коліях, - каже Валентина Шпак.



Не мають іншого виходу
На касі зупинки «Кам’янецький переїзд» висить об’ява про проведення робіт. Про це ж сповіщає громадян гучномовець.


Продавці на ринку «Ранковий» не бажають давати коментарі, але усі налаштовані рішуче.


- Великі незручності зараз з проїздом до ринку, - каже продавець ринку Ліна. - Обіцяли ж залишити цю зупинку, а тепер ми не віримо, що після ремонту її відкриють. Люди говорять, що вже в Гречанах електрички не зупиняються. Підемо бастувати, бо не маємо іншого виходу і можливості бути почутими владою.


Чоловіки напівжартома обіцяють після акції протесту прийти до залізничних колій та розкручувати рейки, якщо рішення про закриття станції не скасують. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Станция нужна в Гречанахи на Каменецком. Ремонт - это хорошо, но это очередной повод подворовать. Про остановку на базаре уже пошел слух, что этот проект в аварийном положении и группа, которая должна принять его отказывается, потому что не соблюдены меры при постройке. Ведь если примет, то сверху по шапке дадут. Конечно это слухи, но откуда-то они берутся. На деньги выделенные для этого проекта построены дома для начальников и это легко проверить, просто некому за это взяться. Ремонт - это хорошо, но зачем открывать тогда аварийную станцию? Ответ прост...У нас все решают деньги и точка!!!

    Anonymous reply Anonymous

    З усією повагою, проте навряд чи відкривали би аварійний зупинковий пункт на магістральній лінії.

    Anonymous reply Anonymous

    у нас все можна...
  • Anonymous

    "Люди говорять, що вже в Гречанах електрички не зупиняються." А чи великий пасажиропотік на станції Гречани? І чи дійсно потрібна там зупинка як для залізничного вузла, а не пасажирської платформи?

    Anonymous reply Anonymous

    У Гречанах справді добра посадка-висадка. Якщо, порівнювати з Хмельницьким та Кам. переїздом, то приблизно в півтора рази менше. Але це чисто візуально. Якщо так підходити до питання "чи потрібна там зупинка із таким пасажиропотоком", то можна відмінити проміжні зупинки на станціях, зупинкових пунктах, і зробити кінцеві у Деражні, Волочиську, Шепетівці та Кам'янці. На те і є приміські електро- та дизельпоїзди, щоб кожному стовпу кланятись =))
  • Anonymous

    не "бастуватимуть", а "будуть страйкувати" чи "страйкуватимуть". Перечитуйте текст перед тим, як його публікувати, щоб не було "Пікетуватимуть під мыськрадою"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up