Арешт або 255 гривень штрафу. Скільки водіїв на Хмельниччині втекли з місця ДТП

Арешт або 255 гривень штрафу. Скільки водіїв на Хмельниччині втекли з місця ДТП
Фото - Управління патрульної поліції Хмельницької області
  • Винуватці аварій нерідко залишають місце пригоди.
  • Патрульні розшукали 94% таких водіїв.

За минулий рік на Хмельниччині зафіксували 343 аварії, в яких водії залишили місце пригоди. Як повідомляють у пресслужбі Управління патрульної поліції Хмельницької області, з усієї кількості 323 водія вже встановили і склали на них відповідні матеріали.

Що загрожує водіям:

Як інформують у поліції,  в разі залишення місця ДТП відповідальність наступає за статтею 122-4 КУпАП. Санкція статті передбачає 255 гривень штрафу, громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або ж адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Відео дня

Що повинен робити водій, причетний до ДТП:

Патрульні нагадали основні правила, як потрібно поводитись, якщо водій причетний до аварії. Зокрема, він зобов'язаний:

  • негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;
  • увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;
  • не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди;
  • надати домедичну допомогу потерпілим і викликати "швидку" або: відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди, а також положення транспортного засобу після його зупинки; у лікувальному закладі повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу (з пред'явленням посвідчення водія або іншого документа, який посвідчує особу, реєстраційного документа на транспортний засіб) і повернутися на місце пригоди;
  • повідомити про ДТП поліцію, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття поліцейських;
  • вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об'їзд місця пригоди;
  • до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up