Інтернет-торгівля: як хмельничанам знайти сервіс для продажу товарів? (Новини компаній)

Інтернет-торгівля: як хмельничанам знайти сервіс для продажу товарів? (Новини компаній)

Інтернет-торгівля сьогодні завойовує все більше простору в світі. Але створити хмельничанам власний інтернет-магазин не кожному під силу, або немає такої необхідності, так як бізнес тільки стартує. Де ж тоді займатися продажами через інтернет?

Відповідь проста: робити це легко і просто можна на сервісах і маркетплейсах, як Shafa.ua і подібні. Але як же грамотно вибрати найкращий майданчик для старту власних продажів в інтернеті? Розповідаємо докладніше.

Що таке маркетплейс?

Саме слово «маркетплейс» вже говорить за себе: «market place», що перекладається з англійської мови приблизно як «місце на ринку». Тобто, можна легко провести аналогію зі звичайними ринками і базарами: там здаються місця в оренду, щоб кожен зміг реалізувати свій товар. Так само і з майданчиками з продажу в інтернеті: вам достатньо зареєструватися і скласти оголошення про продаж тих чи інших товарів з фото та детальним описом продукту.

Майданчики і дошки оголошень бувають дуже різними. Орієнтуватися треба на ту, в каталозі якої є товари, які ви збираєтеся реалізовувати. Тобто, якщо це сайт з продажу будматеріалів і інструментів, навряд чи на ньому вам вдасться продати одяг або взуття. Тому потрібно орієнтуватися на спеціалізовані майданчики. Наприклад, на Shafa.ua продається одяг, взуття, аксесуари, дитячі товари та товари для дому, а також косметика і парфумерія.

Особливості та переваги майданчиків для оголошень

Плюсів у таких майданчиків дуже багато, як і деяких особливостей:

  • в більшості своїй вони безкоштовні, хоча кількість оголошень для розміщення може бути обмеженою;
     
  • платними можуть бути послуги з просування ваших оголошень, їхнього підняття вгору списку або витрати на рекламу;
     
  • в деяких випадках майданчик може брати комісійні від проданих вами товарів;
     
  • плюсом буде велика аудиторія відвідувачів, а якщо вибрати майданчик з відповідними вашим продуктам товарами, то це буде саме та цільова аудиторія, на яку ви і розраховуєте;
     
  • перевагою також стане зручна навігація, яка дозволяє навіть недосвідченим користувачам знайти потрібний товар за своїми критеріями.

Критерії вибору майданчика для продажу в інтернеті

Ось основні умови і характеристики, на які треба звернути увагу.

  1.  Категорії товарів і товарні ніші. Це те, про що ми говорили вище: якщо в розділі або каталозі сайту немає таких товарів, які ви збираєтеся продавати, не буде і сенсу розміщувати там свої оголошення — це марна трата часу, а, можливо, і коштів.
     
  2. Кількість відвідувань або кількість зареєстрованих користувачів на майданчику. Чим їх більше, тим більше потенційних клієнтів побачить ваш товар. Також на кількість користувачів може вказати каталог — чим більше в ньому товарів або оголошень, тим краще.
     
  3. Комісія. Якщо майданчик добре розкручений, має велику кількість користувачів і високу частоту переглядів, то він, як правило, буде брати комісію від проданих товарів. Важливий розмір комісії: якщо він невеликий, а майданчик хороший, реєструйтеся. Якщо ж відсоток високий, потрібно подумати двічі. У будь-якому випадку, для старту невеликих продажів на початку краще вибирати меншу комісію.
     
  4. Ліміт кількості оголошень. Нерідко на маркетплейсах є ліміт по кількості розміщуваних оголошень в певних рубриках або ліміт розміщення оголошення по часу. Більшу кількість оголошень можна розмістити тільки завдяки платним послугам. Тому прорахуйте заздалегідь, скільки різних товарів ви хочете продати, і відштовхуйтесь від цього.
     
  5. Платні послуги. Це може бути оплата за додаткові оголошення, а також за рекламу, просування оголошень, підняття їх вгору списку, оновлення і т.п. Якщо майданчик не бере комісію, а розміщення товарів на ній безкоштовне, є резон скористатися деякими послугами, особливо якщо ваш товар досить популярний, і на порталі є багато подібної продукції.
     

Заборона на торгівлю на інших майданчиках. Деякі портали забороняють розміщувати оголошення на своїх сайтах, якщо точно такі ж і від того ж продавця є на інших маркетплейсах. Це важливий момент, тому уточнити його варто ще до початку реєстрації на такому майданчику.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up