Євромайдан: хмельничани їдуть на Київ на марш мільйону, а хто лишиться - ночуватиме у наметі

Євромайдан: хмельничани їдуть на Київ на марш мільйону, а хто лишиться - ночуватиме у наметі
Сніг не завадив хмельничанам зібратися на майдані. Кілька людей залишаться і на ніч.

12:25. Тривають виступи. На постаменті Віктор Бурлик, свободівець, який за спалення у березні прапора Партії регіонів відбув 5 діб арешту. 

Він та депутат міської ради від "Свободи" Володимир Гончарук зранку повернулися з Києва.

- Люди готові стояти до перемоги, - говорить Володимир Гончарук. - Ми жили у Жовтневому палаці, і на власні очі бачили, що відбувається. Зараз багато хто говорить про міліцію. Але ми переконані, що у випадку силового протистояння міліція стане на бік народу. Міліція повністю підтримує людей. 

Відео дня
> 11:40. На термометрі 0, але через сильний вітер дуже холодно. Мітингуючі відігріваються біля намету з пічкою. П"ють гарячий чай. Поруч, на газоні, встановлюють великий військовий намет.

- Тут ночуватимуть, - говорить речник обласного штабу національного спротиву Олексій Голеншин. - Скільки? Скільки потрібно, до перемоги!

11:05. Мітинг веде депутат Хмельницької міської ради від "Свободи" Олександр Симчишин. На майдані вимагають відставки уряду. 

Виступають депутати та активісти київського євромайдану.

- Ми,як депутати, повинні мати сміливість не тільки в себе вдома, на кухнях, але й на сесіях, - говорить депутат Городоцької міської ради Віктор Хоптинець. - У районній раді таке голосування провалили. І коли виходили після засідання, то депутати стидливо опускали очі - бо їхні діти також на майдані. Негоже нам ховатися за спини своїх дітей. Зараз стоять всі - і "Свобода", і УДАР, і "Батькіщина", і громадяни безпартійні. Ви послухайте. що студенти кажуть - нам не потрібні прапори, ми за Європу. І якраз цей майдан відрізняється тим, що люди не за особистість, люди за ідею.

На майдані близько сотні людей. Кілька загорнуті у прапори, у багатьох на одязі синьо-жовті стрічки з прапором ЄС.

- Мені таку стрічку привіз друг з Києва, який стояв на майдані, - говорить 21-річна Катерина, яка прийшла на майдан з друзями.

Молоді небагато - переважно, люди середнього віку та пенсіонери.

10:20. На майдані встановлюють партійні намети, розставляють колонки. На 11:00 на площі мають зібратися опозиційні депутати з сільських, селищних та міських рад Хмельницької області.

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Разом і до кінця! Честь і слава вам подоляни. Тисячі і тисячі щодня майдані.
  • Anonymous

    Давайте всі на Київ! Разом і до кінця!
  • Anonymous

    Чеченцы устроили драку в Москве http://www.mk.ru/incident/crime/article/2013/12че/07/956305-chechentsyi-ustroili-massovuyu-draku-u-kinoteatra-quotpragaquot.html Путин придет - чеченцев приведет, порядок наведет!
  • Anonymous

    Ну наконец и ты признала, что есть ЕВРОЗВЕРИ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up