Кандидат на посаду ректора ХУУПу, якого підтримує Олуйко, «відзвітував» перед Радою Майдану

Кандидат на посаду ректора ХУУПу, якого підтримує Олуйко, «відзвітував» перед Радою Майдану
Діючий проректор з міжнародних зв’язків ХНУ Микола Йохна хоче спробувати себе у ролі очільника іншого хмельницького вишу. Він є одним із трьох кандидатів на посаду ректора Хмельницького університету управління та права. Його персона не залишилася без уваги активістів із Ради Майдану, перед якими виступив освітянин.

Вибори ректора, які відбудуться 3 вересня, не залишилися без уваги активістів. До себе на засідання  активісти з Ради Майдану запросили проректора Хмельницького національного університету Миколи Йохни, який є одним із трьох кандидатів на цю посаду. Запитували у нього, як про політичне минуле так і про те, що він змінить, якщо переможе на виборах.
Активісти запрошували усіх кандидатів, та прийшов лише Микола Йохна. Проректор ХНУ став одним із трьох освітян, які вирішили взяти участь у виборчих перегонах. Ще двоє – Олег Омельчук, який керував вишом до початку виборчого процесу, і львівський професор Олег Лазор. Останній працював в університеті, та був звільнений. Незаконність такого рішення підтвердив суд. Можливо, саме це стало причиною рішення львів’янина подати свою кандидатуру в останній день прийому документів.

На період виборчих перегонів рішенням обласної ради, яка є засновником комунального вишу, було призначено тимчасово виконуючого обовязки ректора. Їх вибір впав на Леоніда Міскевича. Саме він проводив посвяту для 145 нових студентів університету.
Щодо Миколи Йохни, то він вирішив подати свою кандидатуру після візиту делегації від працівників ХУУПу. Вплинули на його рішення і прохання Віталія Олуйка, який підтримуватиме його на виборах. Свого колегу, у разі перемоги, Йохна хоче взяти на роботу до вишу. Вважає, що професор такого рівня не зашкодить.

Одним із перших, за що візьметься Микола Йохна у разі своєї перемоги – кадрові зміни в керівництві вишу. На його думку, деякі з викладачів керують університетом ще за сталінськими принципами. 

- Потрібно віднайти баланс у керівництві та викладацькому складі. Я не буду звільняти усіх і приводити нових людей. Просто потрібне певне омолодження, яке має дати результат. Якщо люди довіряться мені, значить вони дозволять мені це зробити, - заявив Микола Йохна.
«Майданівців» найбільше турбували питання про те, чи брав Микола Йохна участь у революційних подіях. Хвилювало їх і те, чи не сприяв він участі студентів та викладачів Хмельницького національного університету в Антимайдані. Задовільнившись відповідями, активісти перейшли до політичного минулого освітянина. Як виявилося, у минулому Микола Йохна був членом Соціалістичної партії України, керівником якої був Олександр Мороз. 
Про свої шанси на виборах професор та діючий проректор з міжнародних зв’язків ХНУ вирішив не говорити. Лиш висловив надію, що люди його підтримають і дадуть можливість виконати ту програму, яку він розробив. 

Спростував професор і чутки про можливе злиття ХНУ та ХУУП. Вважає, що таке просто неможливе і це чиїсь спекуляції перед виборами і антиреклама від конкурентів.
Загалом відповідями кандидата у ректори активісти залишилися задоволеним. Хоча й дехто пошепки не вірив його словам про участь у революційних подіях, закидаючи фрази на кшталт «вийшов в останній день, коли зрозумів, що ми перемогли». 

Хто стане ректором Хмельницького університету, стане відомо після виборів, які пройдуть 3 вересня. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Відео дня

Читайте також: Хмельницькі вступники обирають найдорожчі спеціальності. Популярні - економісти, юристи та перекладачі 

Серед вишів Хмельниччини обрали найкращий

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    При чем тут рада, чего отчитываться? Его умение работать может определить только профи.
  • Анонім

    бл..ть, і тут рада ледарів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up