Що прочитати зимовим вечором: ТОП-5 книжок, які рекомендують хмельничани

Що прочитати зимовим вечором: ТОП-5 книжок, які рекомендують хмельничани

Книга – наше багатство. Головне – правильно її вибрати. Для всіх книголюбів редакція vsim.ua щотижня публікувала рецензії хмельничан про літературу, яка варта уваги.  

Порція цікавої літератури завжди допоможе на декілька годин забути про всі проблеми і насолодитись сюжетом нової історії. Для тих, хто не уявляє свого життя без запаху палітурки і кожну вільну хвилину проводить за читанням, редакція vsim.ua публікувала рецензії на книги, які рекомендували хмельничани. ТОП-5 кращих зібрали у наступній підбірці. 

Аліна Возна, кращий книжковий блогер липня по версії проекту "Книголав" 

- На мене сильне враження справили «Борошняні немовлята» Енн Файн, видані у 2016 році «Видавництвом Старого Лева». Реалістична та драматична історія про шкільне життя та внутрішній світ підлітків. Книга про дружбу, батьків, дітей, дорослішання, про емоції та переживання, які часом потрібно зрозуміти, і лише після цього нам буде зрозумілою поведінка людини. Книга про почуття відповідальності, яке можна виховати у кожної дитини. Коли говорять про книжки, прийнято зазначати вікову категорію читачів, але я б сказала, що ця книга – для всіх. Таким чином, дорослі згадають, як це – бути дітьми, а діти побачать, що власним переживанням та емоціям можна дати раду завдяки підтримці оточуючих. 

Відео дня

Віра Тарчевська, заступник директора Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва

- Мене дуже вразила книжка, це така собі соціально-психологічна драма. Там описується, як молодий енергійний чоловік після аварії опиняється прикутим до візка і хоче покінчити з собою. Його рятують, а після цього батьки наймають дівчину, яка б за ним дивилась. Вони вірять, що він звикне до неї і відмовиться від своєї ідеї самогубства. Між ними розгортається історія кохання. Головний герой, який має обмежені можливості, вчить здорову людину як варто жити, що потрібно мандрувати, вивчати щось нове, вести повноцінне життя. Не так часто книги змушують плакати, як змусила мене ця. Дуже припала мені до душі.

Юлія Рахно, консультант книгарні "Є"

- Якщо у вас вдома є дітки від 10 років, то вам сподобається книжка Ульфа Старка "Маленька книжка про любов". Ця книжка дійсно розповідає про справжню щиру любов між 10-річним хлопчиком і його однокласницею. Події відбуваються в період Другої світової війни. Книга наповнена дуже гарними ілюстаціями, а переклад зроблений дуже вишуканою українською мовою. Я протягом книжки десь разів 3 сплакнула, настільки мило вона написана. 

Таїсія Братасюк, арт-менеджер «Книгарні Є»

- Не так давно прочитала цікаву книгу, яка називається «ДНК», її авторами є 7 сучасних українських письменників: Жадан, Карпа, Фоззі, Кідрук, Кокотюха, Винничук та Рафєєнко. Кожен автор розповідає історію, яка відбувається у конкретну епоху і у конкретному місці України. Ніхто краще за них не розкаже про певну місцевість, наприклад Винничук розповідає про старий Львів, Рафєєнко - про Донбас. Особливість цієї книжки полягає в тому, що у ній зібрані абсолютно різні автори, і загалом вона ніби закликає читача розуміти один одного, якими б різними ми не були. 

Вероніка Стрельченко, координатор проекту "Літературний Базар" 

- Джоан Гарріс "Шоколад" - це для тих, хто любить казку та добрі вчинки. Якщо хтось дивився одноіменний фільм, то у ньому кінцівка доволі щаслива і логічна, у книзі ж все навпаки. Авторка дивує і тим не менш викликає захоплення, адже такої чудернацької історії й годі шукати. В книзі йдеться про маленьке французьке містечко, де завдяки доброму й щирому серцю буденність жителів стала яскравішою, а люди щасливішими. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кейт

    хороші книжки)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up