Щоб п'яні не валялись: хмельницькі патрульні запустили флешмоб "#178мі"

Щоб п'яні не валялись: хмельницькі патрульні запустили флешмоб "#178мі"
Фото патрульної поліції Хмельницької області
  • Штрафи не діють, а п'яних у парках і дворах стає все більше. 
  • Хмельницькі патрульні кажуть, мало того, що мешканці випивають, то ще й вчиняють бійки і сідають за кермо "під мухою". 
  • Боротись з вуличним пияцтвом вирішили через флешмоб під назвою "#178мі". 

Валяються на дитячих майданчиках, ламають все, що потрапляє під руки і навіть сідають за кермо. У 2018 збільшилась кількість людей, які розпивають алкоголь в заборонених місцях. Якщо у минулому році патрульні зафіксували 3500 таких випадків, то вже за менше ніж 5 місяців цього року - 1100. Кажуть, зменшився і вік порушників. А якщо і п'ють на вулиці, то часто - до такого стану, що нічого не пам'ятають. 

- Раніше в середньому це були особи віком 30-35, зараз 25-30. Ми бачимо, що молодь починає розпивати алкоголь, а це є серйозною проблемою. Також якщо раніше громадяни переважно пили пиво і були в адекватному стані, то зараз зазвичай розпивають або міцніші напої, або пиво, але у великих кількостях і часто до стану безпорадності, - розповідає речник управління патрульної поліції Хмельницької області Роман Мартинюк. 

Сплять на лавках і б'ють вікна

Патрульні кажуть, нерідко мешканці "під мухою" починають бити вікна, дряпати машини, ламати лавки на дитячих майданчиках. Часто чіпляються до перехожих і влаштовують бійки. 

Відео дня

- Бувають випадки, коли крадіжки, розбої та грабежі вчиняються в стані сп'яніння, адже грошей на випивку завжди не вистачає. Ми фіксуємо навіть керування напідпитку після таких розпивань у дворах будинку, де після алкоголю втрачається адекватне сприйняття реальності і з метою поїхати купити ще особи сідають за кермо, - пояснює Роман Мартинюк. 

Крім того, збільшилась кількість громадян, які в стані сп'яніння просто сплять на вулиці, в траві, на дорозі і навіть на дитячих майданчиках та лавках. Але штрафи таких порушників не лякають. 

- Якщо порушник отримав постанову і не припиняє розпивати спиртне. то його можуть знову притягнути до відповідальності. Але, на жаль, штрафи малі, санкція статті 178 не дає змогу мотивувати порушника не повторювати знову, тому вся надія на громадський осуд, - каже Роман Мартинюк. 

Патрульні організували флешмоб

Оскільки штрафи зовсім не впливають на бажаючих випити пива у парках та у дворах будинків, патрульні придумали флешмоб. Суть полягає в тому, аби небайдужі хмельничани фотографували або знімали на відео порушинків та викладали його у соцмережі. Наголошують і на тому, щоб люди не проходии повз, а викликали поліцію та медиків. Також спільно з громадськими організаціями будуть проводити патрулювання. 

- Окремий напрямок - це пропаганда здорового способу життя на противагу алкоголю, це вже другий етап флешмобу, який буде зовсім скоро. Ми будемо просити усіх свідомих громадян робити ролик-звернення та розповідати як можна досягнути успіху без алкоголю. Третій етап - це масова інформаційна компанія та соціальні ролики, які демонструють життя людей, які підсіли на алкоголь, - ділиться планами Роман Мартинюк. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Культурні і освічені люди не позволятимуть собі вживати алкоголь на лавочках, на дитячих майданчиках, на стадіонах і спортмайданчиках біля шкіл, садочків, на зупинках транспорту, в двориках і т.п. Решта безкультурних не поважаючи інших дозволяють собі бухнути і курнути у вищевказаних місцях,  а дітки та інші мешканці хай дихають цигарковим димом і хмільним угаром, а також вислуховують мат, крики і хмільні балачки.
  • Jurgen Oleksandrovyc

    Такий собі аналог російський "Лев Против"?
  • Максим Кононов

    Водка это первое душевное лекарство, увлекаться, правда не стоит, но с таким уровнем жизни многие лечатся все чаще
  • Наталия Рудюк

    А "лиця" теж закривати, як у пості? Тоді не бачу сенсу у такому флешмобі. Країна має знати своїх героїв!

    IGOR reply Наталия Рудюк

    100% Только хотел написать, как умно! А это законно вообще? VSIM стрёмно публиковать лица... Так вот снимешь, выложишь, а потом бегай по судам....

    Анонім reply IGOR

    Ну можеш не бігати є адвокат для цього. Але вже як попався в об'єктив відеокамери в громадському місці і з алкоголем (пиво, лонгер-плунгер або міцніше) то май совість, не відкривай ротика і не створюй зайвого шуму. Дозволу на це тебе не питатимуть. Так само як і у тебе нема дозволу на розпивання алкоголю в громадському місці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up