У Хмельницькому на медкомісію приходить кожен третій призовник

У Хмельницькому на медкомісію приходить кожен третій призовник
  • В Україні стартував осінній призов. Він триватиме протягом жовтня-листопада 
  • З Хмельницького та району на строкову службу призвуть 5766 молодиків
  • У міському військкоматі скаржаться, що на медкомісію не з’являється близько 60 відсотків призовників. 
Осінній призов буде відбуватися протягом двох місяців з жовтня по листопад. Цьогоріч під нього потрапляють 5766 чоловіків віком від 20 до 27 років з міста та району Хмельницького. Призовникам вже надсилають повістки на строкову службу. Крім того, повідомлення й листи отримають їхні батьки. Щоб забезпечити явку звертатимуться до начальників ЖЕКів та ОСББ, лікарів і поліції.

Батьки відмовляють

У міському військкоматі «ВСІМ» повідомили, що призовники йдуть туди неохоче. Так із 1865 осіб до комісаріату не з’явилось 1297. Окрім того, батьки та рідні всіляко намагаються «відмазати» молодиків від служби в армії. 

Відео дня

- Ми викликаємо до себе призовників поступово, - розповідає заступник військового комісара міста Хмельницький підполковник Сергій Чорноконь. - Проте, на сьогоднішній день неявка надзвичайно велика. Тому я закликаю призовників, які своєчасно не з’явились у військовий комісаріат прибути негайно! Адже вони порушують норми Конституції та закон про президента України. Інакше ми будемо змушені складати списки таких призовників та подавати їх в розшук Національною поліцією. 

У військкоматі впевнені, найчастіше молодиків переконують не йти на строкову службу саме батьки та рідні. Близько 70 відсотків чоловіків при зміні місця проживання ігнорують закон і не повідомляють про це у комісаріат. Хоч для проходження служби беруть далеко не всіх. Значну частину призовників медпрацівники визнають непридатними тимчасово, а то й взагалі. 
Якщо ж людина, отримавши повістку, все ж таки не з’явиться до військового комісаріату, то офіцерам доведеться її «виловлювати». Призовники, яких упіймають, повинні написати пояснення власних дій та сплатити штраф в розмірі від п’яти до семи неоподаткованих мінімумів. 

- Окрім того, їм одразу вручать під підпис повістку на наступний призов, - уточняє Сергій Чорноконь. - Якщо ж ситуація повториться знову, то призовника буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Хоч досить часто судді наче не бачать складу злочину в тому, що людина ухиляється від служби. Та й медичні працівники неодноразово ховають призовників: приписують їм різні хвороби чи кладуть на лікарняне ліжко. 

В АТО відправлятимуть контрактників

Підполковник переконаний, що низькій явці сприяють також батьки призовників. Він вважає, що саме вони не хочуть пускати власних дітей до армії, адже чомусь впевнені, що хлопці звідти вже не повернуться. 
Керуюча справами міськвиконкому Юлія Сабій зазначає, що підстав для хвилювань немає. Адже призиватимуть чоловіків для проходження строкової служби лише в межах мирної зони країни. 

- Батьки та рідні призовника повинні розуміти, що ми не відправляємо його у зону проведення антитерористичної операції, - пояснює «ВСІМ» Юлія Сабій. – Для цього кожному призовнику у військкоматі подають інформацію про місце локації. Тож і він, і його рідні мають змогу поїхати в зазначене місце та перевірити обстановку. Окрім того, кожен призовник проходить медичний огляд. Медики визначають у якій він фізичній формі. Також враховуються інтереси призовників. Аж після всього визначається місце локації.

Посадовці запевняють, що пройти строкову службу армії має кожен свідомий чоловік. У зону АТО направлятимуть лише тих, хто підпише контракт.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    У нашій Країні обіцяють одне, а роблять як завжди інше...і всі невинні!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up