З початку року довірливих хмельничан «розвели» більше, ніж на півмільйона гривень

З початку року довірливих хмельничан «розвели» більше, ніж на півмільйона гривень
Лише за два місяці 2015 року шахраям вдалося ошукати більше 200 мешканців Хмельниччини. Майже половина з них попалися на «телефонних» аферистів. Загальна сума збитків складає майже 575 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба УМВС в Хмельницькій області з початку цього року до органів внутрішніх справ звернулося 248 осіб, які постраждали від шахрайства. 120 з них стали жертвами «телефонних» шахраїв. Усі вони діють за різними схемами. Найпопулярнішим з них є дзвінки до потерпілих під виглядом працівників банку чи міліції. В одних випадках зловмисники виманюють у громадян реквізити та коди доступу до банківських карток, а потім знімають з них гроші. Інші шахраї пропонують за певну плату вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності рідних, які начебто скоїли ДТП чи вчинили правопорушення. Протягом січня і лютого 23 рази намагалися відкупити від в’язниці. Причому жоден із потерпілих навіть не зателефонував до міліції, аби перевірити правдивість інформації. 97 люднй втратили свої кошти довірившись «псевдобанкірам».

В усіх випадках відкриті кримінальні провадження. В управлінні карного розшуку зазначають, що такі злочини розкривати важко, оскільки оскільки потерпілі не відразу розуміють, що їх ошукали і звертаються до міліції із запізненням. Ще однією завадою є те, що ошукані громадяни досить рідко зберігають докази перерахунку коштів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up