Зеленський вручив бойовий прапор танкістам Хмельниччини (ФОТО)

Зеленський вручив бойовий прапор танкістам Хмельниччини (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки військового підрозділу

Почесний стяг вручили командиру танкової бригади — полковнику Роману Шеремету.

У День Збройних Сил України танкова бригада з Хмельниччини отримала почесний стяг від Президента України. Про це йдеться на сторінці 3-ї окремої танкової Залізної бригади. 

Під час повномасштабного вторгнення танкісти цієї бригади беруть участь у найбільших боях з російськими окупантами, розробляють нові військові стратегії та активно визволяють українські землі. Танкова бригада з Хмельниччини впевнено карбує свій бойовий шлях у новітньому літописі України. 

Тож 6 грудня глава держави Володимир Зеленський вручив почесний бойовий прапор командиру бригади — полковнику Роману Шеремету.

Відео дня

— Бойовий прапор військової частини – це особлива честь, гордість і відповідальність її військовослужбовців, це беззаперечне визнання їхніх бойових заслуг, це усвідомлення високої «планки» сподівань співвітчизників на надійний захист від ворога, — зазначають захисники. 

Довідка:
Бойовий прапор — це почесна нагорода для військового підрозділу. А саме вручення Бойових прапорів — це визнання бойових заслуг підрозділу. Знамена малинового кольору (як кольори козацьких стягів малинової барви) із написом "За Україну, за її волю" та назвою підрозділу отримують бригади військових, які відзначилися у боях. 

До слова, напередодні Дня Збройних Сил України 106-та окрема бригада Сил Тероборони ЗСУ отримала бойовий стяг. Це підрозділ з Хмельниччини. Бойовий прапор командиру бригади полковнику Валентину Бігусу вручив командувач Сил ТрО ЗС України генерал-майор Ігор Танцюра під час офіційних заходів у столиці. 

Нагадаємо, танкісти Залізної бригади були одними з тих, хто брав участь у контрнаступі на Харківщині. Вони проривали оборону росіян через Байрак та Балаклію, визволяли містечка та села північно-західного регіону. Про них знімають сюжети іноземці. Захисники підрозділу вибивають окупантів з їхніх укріплень та розміновують територію просто під час наступу, ще й під ворожою артилерією. Нагадаємо вам історії бійців цієї сдаветної бригади.

Історії бійців 3-ї танкової Залізної бригади

Прочитайте історію командира 3-ї танкової Романа Шеремета. Він родом з Чернігівщини, та потрапив до ярмолинецької 3-ї танкової. Боєць не знає що таке страх на полі битви, розповідає що найважче на фронті та про що мріє після перемоги на ворогом. Його розповідь читайте за посиланням

Про сім’ю Черевченків — Івана та Інну. Іван служить в танковій бригаді, а дружина волонтерить. На лінії вогню Іван дбає про належне забезпечення бійців усім необхідним для життєдіяльності підрозділу. Тож від його роботи великою мірою залежить боєздатність підрозділу. Їхню історію читайте в матеріалі «У нього є природній дар — виживати»: дружина хмельницького танкіста розповіла про свого коханого

Надзвичайно щемлива історія ярмолинчанина Віталія Хоптяра. Ще 23 лютого — директора місцевої дитячо-юнацької спортивної школи, а нині — командира танку одного із підрозділів 3-ї окремої танкової бригади. Він розповів про бій, у якому лише 2 українських танки дали прикурити 22 ворожим машинам; про зіткнення з окупантом під Авдіївкою. Читайте про це у матеріалі Танкіст Віталій Хоптяр розповів як нищить ворогів на передовій

Читайте про хороброго стрільця-зенітника Руслана Шимановського. Він з першого пострілу збив “Стінгером” ворожий гвинтокрил. Зізнається, що зовсім не боявся, а роздумувати було ніколи, бо прикривав побратимів з піхоти. Дивіться відео з бійцем у матеріалі Хмельницький танкіст збив ворожий гелікоптер зі “Стінгера”

Нагадаємо вам ще історію одного із бійців 3-ї танкової танкіста Валерія Жуковського. Військовий добровольцем пішов на фронт ще в 2014. А також розповівза що воює та про власну трагедію. Детальніше читайте в матеріалах Як живуть та воюють танкісти: історія Валерія Жуковського з Шепетівки та “Не міг залишатися осторонь”: танкіст Валерій Жуковський розповів про війну та волонтерство

А бригадиром 3-ї танкової є молодий 21-річний юнак Віталій Тимощук. Хоробрий військовий розповів про власні здобутки на війні та як вдалось поцупити ворожу техніку з-під носа росіян. А британський телеканал навіть зняв про нього сюжет. Про це можна прочитати у матеріалі Британські Sky News зняли сюжет про 21-річного танкіста з Хмельниччини. 

Радимо прочитати історію харків’янина Романа, який перевіз родину з Харківщини та пішов разом із сином воювати. Тепер донька Настя пише таткові на фронт листи, від яких неможливо не розплакатися, а боєць шле дружині світлини з букетами квітів. Історію хороброго чоловіка читайте в статті “Татусю! Як сильно тебе не вистачає”

Воює в танковій бригаді і тендітна жінка Тетяна Гайдамашко. Вона — військовий лікар і мама 6-річної донечки. Хоробра жінка вже має медаль “За врятоване життя” від президента. Про своє життя та службу в танковій бригаді розповідає в матеріалі Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Раїса Коржінівська

    Дякую Вам наші захисники. Боже барежи усіх захисників та захисниць і Україну. Дай їм сили вистояти та знищити ворога.
  • Наталія Іванова

    Пишаємося нашими земляками, дякуємо вам, залізні хлопці.
  • Микола Глущенко

    Краще би зброю та все інше дав клоун а не з людей би просили .

    ЧитачЧитачів reply Микола Глущенко

    Шановний, ти не замітив, що забув прийняти ліки? Чи в Скаржинці інтернет провели.

keyboard_arrow_up