На Хмельниччині захворіло на ГРВІ більше 5 тисяч людей. У двох хворих зафіксували грип

На Хмельниччині захворіло на ГРВІ більше 5 тисяч людей. У двох хворих зафіксували грип
  • В трьох областях України оголошено епідемію.
  • Двоє людей на Хмельниччині захворіли на грип типу А. Однак медики кажуть, що епідеміологічний поріг не перевищено. 
  • Він небезпечний тим, що швидко поширюється. А переносити його можуть як люди, так і тварини. 

З початку жовтня в Україні стартував сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Щотижня лікарі визначають норми епідеміологічного порогу. Вони відзначають, що найчастіше хворіють діти. За останній тиждень на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло майже 200 тисяч людей. А епідеміологічний поріг перевищено в Дніпропетровській, Луганській та Харківській областях. У Дніпрі та Чернівцях школярів відправили на вимушені канікули.

Медики ж запевняють, що на Хмельниччині епідемії поки що немає. За останній тиждень в області захворіло на ГРВІ та грип 5391 особа. З них - 4133 дітей. В основному уражені діти віком до 7 років. Госпіталізували 289 хворих. Летальних випадків лікарі не зафіксували.

В обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я розповідають, що в жодному регіоні Хмельниччини епідпоріг не перевищено.

Відео дня

- На сьогоднішній день по Хмельницькій області зафіксовано низьку активність вірусу грипу, - каже лікар-епідеміолог Лариса Калінер. – Тож область знаходиться в передепідемічному сезоні. Ми йдемо нижче порогу на 15 %. Сам епідпроцес підтримується за рахунок дитячого населення. Активність грипу в нас поки що низька, хоч завтра може бути й по-іншому.

Епідемічний поріг на 47 тижні склав 490,1 на 100 тисяч чоловік. Однак, медиками вже виявлено два випадки захворювання на грип у Шетепівському та Хмельницькому районах. Обоє хворих госпіталізовані. Визначено й тип вірусу – групи А. Він небезпечний тим, що швидко поширюється. А переносити його можуть як люди, так і тварини.

У міністерстві охорони здоров’я зазначають, що цього року в Україні циркулюватимуть три штами вірусу грипу: H3N2(Гонконг), H1N1 (Каліфорнія) і вірус грипу В.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up