Працевлаштування в Польщі: витрати на проживання

Якщо ви вирішили пошукати роботу за кордоном, будьте готові: на вас чекають не тільки прибутки, але й витрати.

Враховуючи, що найбільша кількість наших громадян обирає працевлаштування в Польщі, будемо говорити саме про цю країну. Швидше за все, ви уже дізнавалися, яка на вас може очікувати оплата праці. Якщо брати за приклад роботу в Польщі для жінок та дівчат, то в середньому вони отримують 2 тис. злотих на місяць, а це десь 14 тис. грн. Погодьтеся, непогана оплата за найпростішу роботу без знання мови. Якщо ж мова йде про складнішу роботу на будівництві чи на заводі, яку в основному виконують чоловіки, то тут можна офіційно отримувати навіть до 3-х тис. злотих, тобто до 21 тис. грн. Звичайно, все залежить від вашого досвіду, бажання працювати та продуктивності праці.

Проте окрім зарплати ви будете зіштовхуватися і з витратами. Наприклад, робота в Польщі для жінок (якщо ви будете працювати у великому місті) передбачає ще витрати на оренду помешкання, на харчування та й на проїзд на транспорті. Власне, про витрати ми і поговоримо. А більш детально про всі нюанси з оплатою та витратами вам зможуть розповісти у кадровій агенції Visa Pro. Та й з пошуком хорошої вакансії тут також допоможуть.

Витрати на проживання

Є різні ситуації з проживанням, виходячи з досвіду працівників. Перша – роботодавець сам пропонує вам житло. Інколи від роботодавців надходять пропозиції щодо надання житла безкоштовно. Зазвичай це кімнати гуртожиткового типу. Інколи роботодавці беруть за таке проживання невелику плату – в середньому, 200 злотих на місяць. Якщо ви будете працювати по контракту, умови з проживанням також можуть бути зазначені в цьому документі.

Друга ситуація – коли ви повинні будете шукати житло самостійно. Звичайно, роботодавці або інші працівники зможуть зорієнтувати вас, де ціни на житло найнижчі та де пропонують хороші умови. Для орієнтиру наведемо ціни за оренду кімнати у різних містах:

  • у Варшаві – орієнтовно 900 злотих;
  • у Вроцлаві або Кракові – 650 злотих;
  • у Любліні, Лодзі – 450 злотих.

Вам потрібно орієнтуватись: чим менше містечко, тим нижча оплата за кімнату на вас чекає. До того ж, якщо вам необхідна робота в Польщі для дівчат, ви можете знайти співмешканку і тоді плата буде вдвічі меншою.

Харчування

Зазвичай на всіх роботах (крім повара) ви будете харчуватись самостійно. Ціни на продукти такі самі, як і у нас. Тобто, кілограм картоплі буде коштувати в середньому 1,5 зл., м’яса – 15 зл., десяток яєць – 5 зл., ковбаса – 15 зл. Одне відвідування кафе або їдальні буде коштувати в середньому 10 зл.

Не забувайте: якщо шукатимете легальну роботу в Польщі для дівчат, для жінок або ж для чоловіків, вам обов’язково потрібно буде відкрити візу в Польщу, до того ж робочу. Подбайте про це своєчасно.

Коментарі (2)
  • Alex Melnyk

    Дякую, було дуже корисно
  • Владимир Рудковский

    Хороша стаття
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up