Життєва позиція: Студенти Хмельницького закликають проявляти екологічну відповідальність

Життєва позиція: Студенти Хмельницького закликають проявляти екологічну відповідальність

27 квітня команда міжнародної організації Enactus Хмельницького університету управління та права почала екологічний флешмоб EcoNation на території Парку культури і відпочинку імені Михайла Чекмана. Студенти та волонтери створили мальовничу клумбу із патріотичним підтекстом. За допомогою 1500 квітів активісти сформували карту України із квітучим серцем всередині, а поруч із нею тризуб та жовто-блакитний прапор. 

«Наша нація сильна та могуча, наша сила - в єдності, наша могутність - в обдуманості! Від вчинків кожного з нас залежить те, яким буде майбутнє оточуючих. Під час написання та реалізації проекту #EcoNation ми прагнули донести всім: від маленького до дорослого, що екологічна нація твориться нами і кожен приймає активну участь у її формуванні», - ділиться натхненням капітан команди Enactus ХУУП Анастасія Закшевська.

Це вже другий досвід Enactus ХУУП із ландшафтного дизайну. Минулого року вони також реалізовували екологічний проект, який передбачав створення двох мальовничих клумб на території власного університету.

Другою частиною проекту EcoNation стало залучення школярів. Студенти створили пізнавальні відео ролики із низкою екологічних правил, яких має дотримуватися кожен свідомий громадянин. Вони намагалися надихнути дітей вже у цьому віці брати на себе відповідальність за екологічний стан планети. Ролики поширюються не лише в Інтернеті, але і серед вчителів біології, які демонструють їх школярам на своїх уроках.

На додаток до цього у ряді шкіл було встановлено контейнери для макулатури, на яких учні матимуть змогу закріплювати свої екологічні навички.

Варто нагадати, що минулого року команда Enactus ХУУП відвідала понад 20 учбових закладів Хмельницького із власною настільною гру «Alias ecology». Залучені до гри школярі і студенти не тільки весело проводили час та розвивали комунікативні здібності, а й поглиблювали свої знання у сфері екології, правознавства та економіки.

Оскільки цьогорічний проект Enactus ХУУП має формат флешмобу, то організатори сподіваються на підтримку інших команд Enactus України. Наразі очікується відповідь від Хмельницького клубу розвитку.

Щороку молодіжна організація Enactus збирає свої команди із понад 1700 університетів світу та представників соціально відповідального бізнесу. Компанії із журі обирають найбільш перспективні проекти та надають їм гранти на реалізацію. Компанія Mars Україна регулярно підтримує ініціативи в напрямках захисту навколишнього середовища та виховання відповідального ставлення до тварин. Цього року гранти від Mars Україна отримали п’ять проектів у трьох містах України.

«Mars Україна приділяє особливу увагу збереженню навколишнього середовища. Саме тому впродовж кількох років наша компанія підтримує студентські ініціативи, спрямовані на покращення екологічного стану в різних регіонах  України», - коментує Руслан Скиба, директор з корпоративних зв’язків компанії Mars Україна.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up