Біля арки по Кам’янецькій водіям та пішоходам важко розминутися. Хто правий?

Біля арки по Кам’янецькій водіям та пішоходам важко розминутися. Хто правий?
  • На майданчику біля будинку №72 по Кам’янецькій незручно ходити пішоходам та їздити водіям.
  • Тут немає жодної розмітки чи дорожніх знаків, які б регулювали рух.
  • Хто головний на цій ділянці та як довести свою правоту в разі ДТП?

На перехресті вулиць Володимирської та Кам’янецької постійний рух. Щодня на парковці біля будинку №72 один за одним зупиняються авто. Багато з них проїжджає в арку чи їде звідти. Поруч ходять пішоходи. Часто їм доводиться обходити поміж машинами чи пропускати авто. Хто кого має пропускати на цій ділянці - водій пішохода чи навпаки - незрозуміло. Адже для цього немає ні розмітки, ні дорожніх знаків.

Хмельничани скаржаться, що проходити тут не зручно. Є ризик потрапити під колеса авто. На облаштування ділянки жаліються й водії. Але тут думки розділяються. Одні вважають, що на майданику слід поставити знаки чи зробити розмітку. Аби знали хто тут головний. Інші впевнені, що знаки не допоможуть. 

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Хмельницькому на Automoto.ua.

 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Проїзд в арку заборонено, та не всім

Чому біля арки немає розмітки журналісти запитали в управлінні житлово-комунального господарства. Там кажуть, що ділянка біля будинку №72 вважається житловою зоною. Тому рух машин дозволено лише на парковці. Водії мають пропускати пішоходів на ділянці без тротуарів та їхати не швидше 20 кілометрів на годину. Самі ж пішоходи не повинні створювати перешкод. А в’їзд в арку заборонено.

На будинку №72 висить відповідний знак. Та це стосується не всіх автомобілістів.

- В арку можуть в’їжджати тільки ті, хто живе і працює в прилеглих будинках, - каже начальник відділу по безпеці дорожнього руху управління ЖКГ Олександр Ковальчук. - Якщо ж подивитися на знаки, які стоять по Володимирській і Кам’янецькій, то в арку взагалі не можна заїжджати, бо цього повороту не показує. Треба звернутися в поліцію, щоб вони контролювати трохи тих водіїв.

Більше знаків, які б регулювали рух на парковці, немає


На незручності для містян не надто зважають. Крім одного встановленого знаку, упорядкувати рух біля арки, в ЖКГ найближчим часом не планують. Кажуть, колись мали встановити «лежачого поліцейського». Та місцеві жителі завадили.

- Якщо там робити ще горбики, то це може вплинути на сам будинок і умови проживання мешканців. Бо від цього створюється додатковий шум і вібрація. То мешканці потім відмовились від цього бажання, - розповів Олександр Ковальчук.  

Проконтролювати водіїв важко

В поліції ж стверджують, що за останні півтора року випадків ДТП на парковці не було. Але проконтролювати тут кожного водія вони не можуть. Для цього потрібно вже влаштовувати рейд. А от перевагу в будь-якому випадку має пішохід. 

- До прикладу, людина знімає житло в прилеглому будинку, а прописана в іншому місці. Чи навпаки працює тут, а фірма юридично зареєстрована за іншою адресою. То має водій право сюди проїхати? Як довести, якщо по документах одне, а реально – інше. Тут є недоліки законодавства, - каже речник патрульної поліції Роман Мартинюк.

Натомість пішохід може йти, бігти чи відскакувати, побачивши авто. В будь-якому випадку він буде правий, бо знаходиться на житловій зоні. Тож кожен автомобіліст має пропустити пішого.

Що робити, коли водій не пропускає?

Якщо ж автомобіль не пропустив, збив чи травмував пішохода в житловій зоні, то водій обов’язково має понести відповідальність. Але для цього, кажуть в поліції, потрібно зібрати хоч один з двох доказів:

  • Варто зафіксувати факт травмування чи наїзду на відео. Має бути видно номери авто, обличчя правопорушника і факт скоєння ним правопорушення. Якщо такого відео немає – значить доказу нема.

  • Можна зібрати письмові покази про травмування чи наїзд від двох свідків. Але особи, що свідчать, повинні згодом підтвердити свої слова в суді.

Якщо ж хоч одного з цих пунктів немає, то патрульні, згідно законодавства, не можуть притягнути водія до відповідальності.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up