Євромайдан: День гідності зібрав у Хмельницькому півтисячі людей (ВІДЕО)

Євромайдан: День гідності зібрав у Хмельницькому півтисячі людей (ВІДЕО)
Хмельничани підтримали всеукраїнський День гідності мітингом на майдані.

- Ми продовжуємо безстрокову акцію протесту. У Києві оголосили День гідності і у Хмельницьком також ми проводимо цей день. На майдані стоять люди, які борються за свою свободу і мають гідність. Гідність – це те, що не можна відібрати, і те, робить людиною вільною людиною. Думаю, в результаті такої єдності і активності ми доможемося виконання своїх вимог, - каже депутат міської ради, свободівець Олександр Симчишин.

Відео дня
> На хмельницькому євромайдані у День гідності приєдналися до Києва і провели віче. Активісти спілкувалися з народом і розповідали про події у Києві. На сцену виходили й ті, хто приїхав звідти, і розповідав про події євро майдану з перших вуст. Не зважаючи на холодну погоду, люди прийшли з дітьми. Це переважно хмельничани старшого віку, бабусі. Студентів і молоді було менше. Підприємців не так багато - на ринку майже немає закритих кіосків, адже у передноворічний період багато покупців.

- Завдання номер один для майдану у Хмельницькому – це максимальна мобілізація людей до Києва. Щодня ми організовано відправляємо туди людей. Підприємці і самі виїжджають за власний рахунок, - каже Олександр Симчишин. – Наразі свободівці у Києві знаходяться у Палаці Жовтневому, який перейменували на Палац Свободи. Станом на неділю їх разом з активістами та прихильниками там знаходяться кілька сотень. Ці люди стоятимуть там до кінця і відстоюватимуть наші інтереси.

- Наразі у Києві дана жорстка команда проводити політичні репресії в регіонах, - каже свободівець. – Вчора проти частини депутатів Івано-Франківської облради відкрили кримінальні провадження. Репресії відбуваються у Луцьку, Львові та багатьох інших регіонах. У Хмельницькому поки що все спокійно. Але ми маємо інформацію про те, що особисто Генпрокурор Пшонка розробив план боротьби з активістами майданів на місцях і у Хмельницькому у тому числі. Створені спецгрупи за участю представників Служби безпеки України, обласного управління Міністерства внутрішніх справ, обласної прокуратури. Вони працюють в цілодобовому режимі і збирають справи на активістів майдану, представників громадських організацій та політичних партій, аби відкрити кримінальні провадження. Ми бачимо, що наші правоохоронці мляво реагують на все це. Ми звертаємося до них, що ми знаємо кожен їхній крок і відповідатимуть за все вони, а не влада, яка роздає такі усні накази. Тому якщо почнуться репресії ми будемо пікетувати всі відомства. Але я переконаний, що у Хмельницькому так не буде.

- Ми сьогодні тут з вами стоїмо, оскільки далі так жити не хочемо у країні, де панує беззаконня і б’ють студентів, - каже депутат міської ради від «Батьківщини» Валерій Лесков. – Я вдячний афганцям, які поїхали на майдан до Києва від Хмельницької області. 150 афганців стримало «араву» у 400 чоловік внутрішніх військ та «Беркуту». Це патріоти Хмельниччини. Але найбільше мене дивує, що йде цементація нашої нації.

Олесь Вітряний приїхав з Києва і ділиться враженнями про євромайдан і сутички з "Беркутом".

Активіст євромайдану та Помаранчевої революції розповідає про те, як відстоював і буде відстоювати Україну.

Закінчилося віче ходою центральними вулицями міста. По обіді а підтримку євромайдану автомобілісти організували автопробіг вулицями міста та сигналили у підтримку патріотичного духу хмельничан.

З понеділка людей закликають щодня виходити на майдан. У наступну неділю активісти планують знову провести віче та молебень за Україну.

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.
Коментарі (5)
  • Anonymous

    Уважаю! Теперь хоть в Европу не стыдно ездить! Народ отстоял свою гордость и честь и полностью отделил себя от воровской хамской власти!
  • Anonymous

    браво! людям!
  • Anonymous

    на відео півтисячі людей, але врахуйте, що потім ще прийшли базарники і людей було більше тисячі, а може і дві. Міліція казала, що 800 людей. Вони завжди дають меншу цифру. Скільки б людей не виходило - це великі молодці.
  • Anonymous

    На майдані була тисяча людей як мінімум, а може і більше. Молебень був гарний. Дякую священникам. поражаюся Симчишину. Він вже два тижні виступає цілий день і все нове. Завтра збираюся в Київ. До зустрічі хмельничани.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up