"Беркут" силою розігнав мирний євромайдан у Києві заради "йолки"

"Беркут" силою розігнав мирний євромайдан у Києві заради "йолки"
Людей з #євромайдан вивозять швидкими. Рівно о 4.00 беркут почав зачистку території. Люди навіть не могли чинити опору,спали і просто сиділи.

Увага! У відео присутня ненормативна лексика!

Силовий розгін мітингувальників з Майдану Незалежності в ніч на 30 листопада було проведено для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят. Про це повідомила начальник прес-служби управління МВС у Києві Ольга Білик в ефірі "5 каналу".

Відео дня
> - Представники департаменту благоустрою КМДА звернулися до правоохоронців з проханням забезпечити безперешкодний проїзд техніки для подальших робіт на Майдані Незалежності, - зазначила вона.

«Беркутівці» били всіх, без розбору: і дівчат, і бабусь, і журналістів, і навіть людей що не приймали участь у Євромайдані, а просто сиділи на лавках.

- Не існує жодного аргументу щоб виправдати застосування сили проти мирних громадян! Жодного! Ні за яких обставин! - написав у своєму твітері Svyatoslav Vakarchuk ‏@s_vakarchuk

Серед затриманих активістів - в основному мешканці Києва, Київської, Тернопільської, Львівської, Вінницької, Рівненської областей.

- Очевидиця штурму євромайдану, яка була в самому пеклі, під монументом Незалежності, повідомила мені таку інформацію, - говорить активіст Віталій Уманець. - Дівчата в цей момент стояли на горі, хлопці-внизу, декількома рядами захищаючи їх. Дівчат всіх трусило від хвилювання, але вони знайшли в собі сили заспівати хоч і уривчастим голосом славень України, який їм у цей момент здався молитвою. Говорить, що було таке відчуття, ніби вони разом з хлопцями захищали...Мотронинський монастир, як холодноярці в Мельниках... 

Коли підійшов Беркут, наші хлопці НЕОДНОРАЗОВО їм повідомляли, що наша акція-мирна, судом не заборонена. "Що ми маємо зробити, щоб уникнути зіткнень?" У відповідь - тиша, а потім почався штурм. 
Дівчата падали на хлопців, хлопці-на дівчат. Говорить били так, що якби не зимовий одяг, то переламали все що тільки можна. 

Коли їх почали гнати як худобу від стели, дехто потрапляв у пастку, створену металевими щитами...І УВАГА! Хлопці, МІЛІЦІЯ, не Беркут, ЇМ ДОПОМАГАЛИ пролізти через той паркан, розтягуючи його. Вони самі були шоковані тим, що відбувалося на їхніх очах. 
Вибравшись із того пекла, хлопці та дівчата кричали їм "ДЯКУЄМО!" 

Потім всі розбігалися хто куди. Багатьох доганяли і по-звірячому просто били, добивали. Били навіть тих, хто просто сидів у цей час на лавках, людей які були взагалі не причетні до євромайдану. Вони просто йшли з якогось нічного клубу додому і вирішили присісти...
___________________________

Бійці "Беркуту" зайняли усю площу навколо стели Незалежності. Вона оточена металевим парканом. Також КП "Київблагоустрій" встановлює новорічну ялинку.

По інформації координатора громадської організації "Спільна Справа" Олександра Данилюка, 40 людей перебувають у лікарні з тілесними ушкодженнями різних ступенів тяжкості, 33 активіста перебувають у Шевченківському районному відділенні міліції.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Ви взагалі до кого себе відносите? Ваш народ, ваших людей били! Те що провокатори добились свого не привід називати свій народ до якого ви , до речі, відноситесь скотами! Сором вам як і беркутівцям!
  • Anonymous

    Лана. Такие урывки, это однобокое видение ситуации. Всего это могло бы не БЫТЬ. Смотри в корень.
  • Anonymous

    Это, ты, Леонид будь умнее. И не советую размахивать своим умом.Власть не берут, для того, чтобы ее, просто, отдать. Думай.
  • Anonymous

    Шановна, ваші провокаційні посилання і пости нічого не варті, якщо ви особисто мені хочете щось довести, то марно стараєтеся. Я розумна людина і ніколи не поведуся на провокації тролів. Я глибоко розчарувалась в ПР.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up