У Хмельницькому може подорожчати вивезення сміття

У Хмельницькому може подорожчати вивезення сміття
Тарифи на вивезення сміття у нашому місті вимагають негайного перегляду, вважають комунальники. Дана послуга стала збитковою для підприємства, що її надають.

Підприємство з вивозу твердих побутових відходів «Спецкомунтранс» звернулося до міської ради з проханням підвищити тарифи за надання послуг з вивезення сміття. Вони пояснюють це збільшенням цін на паливно-мастильні матеріали та розміру мінімальної зарплати. Останнє підняття тарифів на гривню було минулого року.

Як пояснив «ВСІМ» директор «Спецкомунтрансу» Владислав Кривенчук, потреба назріла у зв’язку зі значним зростанням цін.  

- До цього питання повернутися краще, коли буде рішення виконкому, зараз ми просто надали свої пропозиції, - каже директор. -  Про встановлення тарифу мова поки що не ведеться. Ми порахували свої витрати, тому надали повідомлення про намір змінити тарифи. Вони ще в стадії перевірки.

Відео дня

Як пояснюють у комунальному підприємстві, тарифи переглянули через зростання основних складових тарифу: збільшення вартості запчастин, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів: дизельне паливо, бензин, стиснений газ-329, моторні мастила.  

Діюча місячна плата для мешканців багатоквартирних будинків складає 5,29 гривень, для приватного сектору-5,64 гривень. До 5 липня буде відомо, чи збільшаться вона. 

Читайте також:  Хмельницький «насмічує» за день 500 тонн

Хто і як має прибирати Хмельницький 

Тест на уважність або Як хмельничани реагують на тих, хто смітить у них перед носом

Куди у Хмельницькому здати непотріб, щоб підзаробити 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • PAL

  • Анонім

    Потрібно також брати кошти і з тих, хто утримує собак, інших тварин у квартирах. А підняття тарифу нічого не дасть, поки не піднімуть людям зарплати. Будуть люди боргувати навіть здавалось би таку малу суму.
  • Іонова Емілія

    мало того що вже всі ящики на тротуарах так ще підняти тариф.доки це все терпіти.

    Анонім reply Іонова Емілія

    Понаставляли контейнери, де тільки їм зручно. Все місто заставлене сміттєвими контейнерами. І все тому, що ЖЕКи і управління ЖКГ не бажають відремонтувати сміттєпроводи, зокрема люки, у багатоквартирних будинках. Їм легше, щоб люди бігали із мусором до сміттєвих контейнерів, розкидуючи по дорозі це сміття навмисно або ненавмисно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура 10:45 У Хмельницькому спіймали п'яну водійку, яка скоїла ДТП й втекла photo_camera 09:39 У трьох мікрорайонах Хмельницького проблеми з водопостачання через аварію 09:09 На Шепетівщині шукають зниклу жінку (ФОТО) 18:21 «Мобілізація – це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up