Українці оговтуються після новорічної ночі. Напередодні більшість з нас смакували традиційними олів’є та оселедцем під шубою та низкою інших святкових страв. Признайтесь, з'їли не усе й залишили частину на сьогодні, та що там, і на завтра теж. Однак не варто забувати, що улюблені салатики мають свій "термін життя".
Наприклад, салат олів’є досить швидко псується. Час його зберігання в заправленому вигляді становить лише чотири години. Якщо салат залишився після новорічного свята, то на ранок він вже непридатний до вживання. Термін зберігання олів’є без заправки, цибулі та майонезу до 40 годин, пише НАРОДНА ПРАВДА.
Салат оселедець під шубою допускається зберігати 24 години, салат з крабових паличок буде придатний до вживання 24 години в заправленому вигляді, а 48 годин без заправки.
Фаршировані яйця потрібно з’їсти за 2-3 доби.
Домашній холодець буде придатний протягом 3-4 діб. До слова, його можна заморожувати і так продовжити термін його зберігання до 1-2 місяців.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.