Як хмельничани вболівали за збірну України

Як хмельничани вболівали за збірну України

Фан-зони у місті так і не відкрили. Але острівці вболівальників у Хмельницькому зустріти не важко. Тим паче коли грає наша команда. Журналісти «ВСІМ» дивилися футбол разом із чотирма сотнями хмельничан.

Про Євро-2016 зараз говорять майже усі. А в день, коли грає збірна України, футбол дивляться навіть ті, кого він в принципі й не цікавить. Усі хочуть проявити патріотизм і підтримати своїх. Хтось просто йде за компанію.

За годину до початку матчу Україна – Північна Ірландія на вулицях Хмельницького було як завжди людно. На Проскурівській прогулювалися закохані парочки і молоді сім’ї з дітьми. У парку Шевченка усі милувалися свіжістю від працюючих фонтанів і поглядали на завмерлу фонтан-кулю. Все, як завжди.

Чим ближче до старту гри, тим менше чоловіків можна було побачити на вулиці. Усі вони займали місця в кафешках і на літніх майданчиках. Найбільше вболівальників зібралося в кінотеатрі Шевченка. Зал тут розрахований на 459 місць. Практично усі вони були зайняті. Більшість - чоловіки. Хтось прийшов з гучною компанією, хтось із дітьми.

Відео дня

Усі вони заходили до кінотеатру у піднесеному настрої. Усі роздумували над тим, з яким рахунком переможе Україна. Робили прогнози. Розмови і перешіптування припинилися, як тільки залунав гімн України. Близько 400 вболівальників встали і заспівали його під акомпонимент мелодії з колонок. Гімн завершився під оплески і навіть свист. Далі головне – сама гра.

Наша збірна розпочала краще. Кожну вдалу дію гравців у жовтому глядачі в кінотеатрі зустрічали радісними і дружніми оплесками та «огошками». Хапалися за голову й тоді, коли була небезпека біля наших воріт.

Після не дуже видовищного першого тайму глядачі виходили просто перевести подих перед продовженням матчу. Стримано аналізували події першого тайму і заочно давали поради футболістам і головному тренеру. Обговорювати їхні дії і казати, як потрібно грати – невід’ємна частина вболівання за український футбол.

Більше критики полилося на жовто-синю збірну у другому таймі. Шоковані пропущеним голом вболівальники все ж не вірили у те, що Україна може програти. А далі… чорний екран. Через технічні проблеми у провайдера «Волі» сигнал просто пропав і не з’явився до фінального свистка. Хмельничани продовжили споглядання за однією із найгірших ігор у виконанні збірної в сусідніх кафе.

Розчаровані і злі вболівальники ще довго бродили вулицями міста. Коли живеш футболом і чекаєш з нетерпінням на гру улюбленої команди, від поразки відійти важко. Тим паче, коли суперник далеко не топова збірна у світі.

У перерві між таймами на зупинці біля "Офіс-центру" чоловіків майже не було.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    Эта команда очень похожа на ВР Украины
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up