"Коли дитина народжується, то відразу мене торкається". Інтерв'ю з гінекологом Анастасією Британчук

"Коли дитина народжується, то відразу мене торкається". Інтерв'ю з  гінекологом Анастасією Британчук
  • 29-річна Анастасія Британчук працює в Хмельницькому перинатальному центрі.
  • Вона черговий лікар - приймає пологи.
  • Дізнавайтеся про молоду гінекологиню та її лікарські історії в рамках проєкту “Лікар до 30”.

У хмельницьких медзакладах кількість молодих фахівців щороку збільшується. Після університету медики проходять інтернатуру й згодом беруться до роботи офіційно. У “лікарів до 30” сучасні підходи до лікування та свіжий погляд на медицину в цілому. Саме тому журналістка vsim.ua знайомить вас із такими фахівцями ближче. Посилання на матеріали про молодих лікарів Хмельницького дивіться в кінці цього тексту. 

Цього разу знайомимося із гінекологинею Анастасією Британчук. Їй 29 і вона приймає пологи в Хмельницькому перинатальному центрі. Має хобі, яке теж пов’язане з медициною. Проте загалом фанатіє від своєї основної роботи. Мовляв, емоції під час народження дитини - безцінні. Читайте інтерв’ю та дізнавайтеся про Анастасію Британчук та її лікарські історії більше.

Відео дня
v class="video-block">

Чому вирішили поєднати життя з медициною?

Ви завжди хотіли стати саме гінекологом?

Де ви здобували освіту і скільки тривало навчання?

- Я навчалася у Вінницькому національному медичному університеті імені Миколи Пирогова. Закінчила навчання у 2016 році. Згодом в мене була інтернатура. Вона тривала три роки. Я була інтерном тут, у міському перинатальному центрі. 

Ваш перший досвід, як інтерна. Що саме це було?

Ви сказали про інтимну пластику. Про що саме йдеться?

Після інтернатури вас відразу взяли на роботу в родзал?

Нет описания.

- Спершу я працювала у відділенні патології вагітних. Там за мною були закріплені палати. Я спостерігала за станом здоров’я жінок. Згодом я отримала пропозицію працювати у родзалі. Так і погодилася. Тепер працюю черговим лікарем. В мене два чергування на тиждень. Це з 8 ранку до 8 ранку наступного дня. 

Скільки пологів за чергування ви можете прийняти?

Що ви відчуваєте, як лікар, коли дитина от-от народжується?

Чи трапляються екстрені випадки із породіллями?

Під час війни чи доводилося вам приймати пологи в укритті?

Скільки у вас тривали найшвидші й найдовші пологи?

Ваша наймолодша і найстарша пацієнтка. Який вік і як минули пологи?

Чи мали ви досвід пологів, коли народжувалися двійні?

Нет описания.

Які курйози трапляються під час пологів?

- Цікаво спостерігати за чоловіками на партнерських пологах. Вони настільки турбуються про своїх жінок, що деколи втрачають здоровий глузд. Жінки теж буває добряче щось видають. Розкажу останній випадок. У мене народжувала хмельничанка. Все йшло добре, прямо як по книжці. Але в неї трапився психоз. Вона до нас, до лікарів, і на “ти” говорила, і загалом дуже зухвало поводилася. Ноги мені закидала ледь не на голову. Коли все закінчилося, її наче підмінили. Їй було дуже соромно, вона перепрошувала. Також часто під час пологів жінки використовують нецензурну лексику. А згодом кажуть, що зазвичай вони так себе не поводять. 

Ви доволі молода. Чи не боїтеся самі народжувати, після всього побаченого?

- Я дуже хочу народити природнім шляхом. Вважаю, що я маю показати, як то кажуть майстер-клас (сміється). Адже я усім своїм пацієнткам кажу: “Не бійтеся”, “Все буде добре” і так далі. Тож я маю пройти це достойно і боятися не маю права.

Як ви відволікаєтеся від роботи?

Чи маєте хобі?

- Так. Я закінчила курси у вінницького лікаря-дерматовенеролога по ін'єкційних процедурах. Вони тривали пів року. Зараз я маю свій кабінет і веду записи на ботокс, біоревіталізацію, мезотерапію, пілінги, збільшення об’єму губ і таке інше. Мені це дуже подобається і це дійсно моє хобі. 

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Наталья Шунина

    Гарний фахівець ,порядна та дуже хороша людина!
  • Анна Райчук

    Народжувала в Анастасії Ростиславівни. Пологи відбулись 10 грудня 2022р. Дуже задоволена! Надзвичайний лікар, справжній професіонал! Завжди заспокоїть, розвіє зайву тривогу. Дуже компетентний лікар, якій мотжна довіритись на всі 100! Рекомендую,дуже гарний фахівець! Обов’язково прийду за донечкою 💙
  • Vlad T

    Для міського перинатального ще б директора яка б не розголошувати третім....особам персональну інформацію і не порушувала медичну етику... Але чим хворі на те і скаржаться. ) Так, що думайте кому і, що казати, а то всякі структури, а саме їхні ,директори, всю вашу історію здають. А молодим спеціалістам гарного ....росту і не опускатися до порушення медичної...етики.
  • Анна Лавренюк

    Дуже цікава ідея, щодо теми. Особисто мені цікаво читати про молодих лікарів, які на власному прикладі розповідають про свою роботу. Адже дійсно, є упереджене, негативне ставлення до молодих спеціалістів.

keyboard_arrow_up