Питання-відповідь. Як оформити субсидію на орендоване житло

Питання-відповідь. Як оформити субсидію на орендоване житло
  • Хмельничани можуть оформити субсидію на житло, в якому мешкають без прописки.
  • Соцдопомогу тепер призначають і за договором оренди квартири чи будинку.
  • Які документи потрібні та куди звертатись, пояснюють у Департаменті соціального захисту населення Хмельницької ОДА.

З 15 жовтня стартує опалювальний сезон. Як тільки на вулиці стало прохолодніше, хмельничани задумались про оформлення субсидії. Чимало містян орендують житло. Аби не платити “захмарні” суми за опалення, вони мають змогу отримати соцдопомогу. Що для цього потрібно і куди можна звертатись, журналісти vsim.ua запитали в Департаменті соцзахисту Хмельницької облдержадміністрації.

Вадим Маруняк, начальник управління соціальних гарантій, компенсацій, моніторингу пільгового забезпечення у справах сім’ї Департаменту соцзахисту населення Хмельницької ОДА

- Якщо орендарі житла бажають отримати субсидію, то їм необхідно подати договір про оренду цього помешкання. Як правило, договір заключається терміном на один рік. Нотаріально засвідчувати таку угоду не потрібно. Якщо термін оренди буде більшим за один рік, то договір потрібно буде нотаріально завіряти. В ньому мають бути зазначені всі особи, які винаймають це житло, а також саме на них має йти нарахування комунальних послуг. Тому перед тим, як йти в соцзахист, орендарі мають піти у всі організації, які надають комунальні послуги. Працівники комунальних підприємств мають внести зміни, що за певною адресою протягом певного періоду орендують житло інші мешканці і видати довідку, що саме вони будуть сплачувати комунальні послуги. На підставі договору і довідок в управлінні соцзахисту зможуть призначити субсидію з врахуванням доходів людей, які винаймають житло.

Відео дня

Громадські приймальні управління соцзахисту, куди можна звертатись за субсидіями:

  • Шевченка, 99
  • Зарічанська 14/4
  • Інститутська, 18
  • Купріна, 61
  • Панаса Мирного, 31

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alex Matytsin

    Реально сейчас арендовать квартиру и на легальных условиях. Сам себе нашел через сайт http://dom.ria.com/ru/Каталог/Аренда-Помесячно/Квартиры/Квартира/Область/Киевская/Город/Киев/ и заключили нормальный договор. Так оформил субсидию и теперь плачу ЖКХ хоть по адекватным тарифам.

  • Дмитрий Никитин

    Нужно официальный договор оформлять
  • Анна Островська

    а скільки то мороки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up