У Хмельницькій області можуть ввести надзвичайний стан – майданівці

У Хмельницькій області можуть ввести надзвичайний стан – майданівці
Статися це може через провокації під час чергової сесії Хмельницької облради, говорять у штабі національного спротиву.

- Ми закликаємо усіх вийти завтра, у четвер, 5 грудня, о 9:00 на майдан Незалежності. На 10:00 призначена сесія ради, і ми маємо інформацію, що можуть бути провокації, через що депутати можуть прийняти звернення до Президента України про введення у нашій області надзвичайного стану. Щоб цього не сталося, просимо усіх вийти і уникати будь-яких провокацій, - говорить координатор штабу національного спротиву Олексій Голеншин.

Це не перша заява майданівців щодо провокацій. Так, зокрема, у "Свободі" 3 грудня казали про те, що "тітушки" під виглядом партійців планують штурмувати Будинок рад. Однак, штурму не було. А правоохоронці назвали заяву неправдивою. Зауважимо, у дні, коли майдан був кількатисячним, громадський порядок забезпечували кілька десятків міліціонерів. Ані бійок, ані сутичок у жодний з днів майдану не було.

За законом ініціювати надзвичайний стан має право  лише Рада національної безпеки та оборони, або Кабінет міністрів України.

Відео дня
> Тобто, навіть у випадку винесення на розгляд та прийняття Хмельницькою облрадою такого рішення, ця заява матиме лише політичний характер.

У облдержадміністрації запевнили - ніякого силового варіанту вирішення подій не буде.

- Нагадуємо, що надзвичайний стан згідно ст. 106 Конституції України може бути запроваджений лише Президентом,  до того ж за згодою Верховної Ради України. Про це мав би знати речник Штабу національного спротиву Олексій Голеншин,  який у виступах на майдані поширює відверту брехню, - говорять у прес-службі Хмельницької ОДА. - Наголошуємо, що заяви про те, що нібито адміністрація переповнена невідомими людьми, які можуть провокувати сутички з учасниками мирної акції, не відповідають дійсності.

Відзначимо, про те, що в Україні можуть ввести надзвичайний стан, заявлялося ще 1 грудня. Про це ЗМІ повідомило джерело в Кабінеті міністрів, пише РБК-Україна.

- Йде серйозне обговорення, що робити. У нараді задіяні чиновники Кабміну та Адміністрації президента. Поки велика ймовірність того, що з понеділка в країні буде введено надзвичайний стан. Але питання ще не вирішене. Можливо, НС обмежиться Києвом, - сказало джерело.

Довідка "ВСІМ": Надзвичайний стан – виняткова ситуація, коли під загрозою перебуває «життя нації». Надзвичайний стан повинен бути офіційно проголошений державою. Небезпеку «життя нації» можуть надавати іноземна військова окупація, соціальні заворушення, що серйозно загрожують правопорядку в країні. 

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    ленчик не выпивает, ленчик болен.
  • Anonymous

    Мне интересно, сколько ты выпиваешь, перед тем кам этот моральный бред писать? Исаенко, у вас там модераторы вообще есть или вы тащитесь от этого чюда-юда?
  • Anonymous

    Надзвичайного стану боятися - революцію не починати.
  • Anonymous

    " Угроза нации"??? Или " Возрождение нации"??? Чрезвычайное положение вводится при вооруженной угрозе.Что ЧП введут против МВД???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up