Хмельничани вийшли на майдан і оголошують страйк (ВІДЕО)

Хмельничани вийшли на майдан і оголошують страйк (ВІДЕО)
Хмельничан шокували події, які сталися у Києві в ніч на 30 листопада. Люди знову вийшли на майдан, аби підтримати учасників столичного Євромайдану. Хмельничани запевняють, що налаштовані рішуче і відступати не будуть. Страйк триває.

Люди різного віку, які вийшли на майдан 1 грудня, кричать "Зека геть!". На цей раз натовп об‘єднує ненависть до влади та страх невідомого майбутнього своїх дітей.  Як повідомив один з активістів Євромайдану Олександр Кушніренко, це вже не страйк, а відкрита боротьба усього українського народу за справжню незалежність.  

Відео дня
> На майдані лунають лозунги: «Імпічмент президенту!», «Януковича на ялинку!», «Владу геть!»…

«Не працювати, а мітингувати»

Олександр Симчишин закликає до загального страйку з понеділка, 2 грудня, мовляв, потрібно серйозніше підійти до ситуації, яка склалася в Україні.  Також «свободівець» закликає зупинити роботу усіх підприємств, організацій  та навчальних закладів. 

-Акція – це наслідок злочинного побиття людей у Києві, - каже координатор народного Віче у Хмельницькому. - У Хмельницькому підтримуємо народ у столиці. Закликаємо людей завтра виходити у Хмельницькому та організовувати страйкові комітети  на підприємствах та установах та долучатися до загальноукраїнського страйку. Хмельничани до столиці під’їхали без перешкод, адже там була величезна колона автомобілів.

Мітингуючі запевняють, що міліція  забезпечувала громадський порядок протягом усіх дев’яти днів хмельницького євромайдану.А сьогодні, коли на майдан прийшли діти, активісти сподіваються на особливу підтримку міліції. 

-Я переконаний, що міліція з народом і не повториться така ганебна ситуація, яка було у Києві, - каже Олександр симчишин.

Проти політики

А поки біля пам’ятником «Віра.Надія.Любов» свої намети встановили партії «УДАР» та «Свобода», троє молодих хмельничан влаштували свою невеличку акцію протесту проти партійної символіки.  

-    Ми закликаємо людей виходити на протест не під партійними прапорами, адже під якою партією не станеш нам все одно заткнуть рот, - каже Кирило (22) (ліворуч). – Хочу дуже поїхати в Київ, але не знаю чи вийде.

Із прапорами стоять всі опозиційні партії.

Провокації у Києві не було

Студент Києво-Могилянської Академії, який постраждав на київському майдані в ніч на 30 листопада розповів про події тієї ночі. Хлопець запевняє, що студенти намагалися не провоковувати «Беркут». Багато людей потрапило до лікарень.

-Сотні , тисячі моїх одногрупників в перші дні піднялися і пішли на майдан захищати наш  європейський вибір, - каже студент Ілля Кабачинський. – Ми студенти нікого не били, ми хотіли мирного життя, у нас була мирна акція. Я особисто провів дві ночі на майдані. Ніякої провокації до міліції не було, ми просто хотіли, щоб наш президент підписав Угоду...

Бояться за дітей

Серед мітингуючи не лише дорослі, а й зовсім маленькі учасники.  Матері привели своїх діток на майдан та дали їм в руки прапорці. Матері запевняють, що бояться за майбутнє свої нащадків.

-Я вчора дивилася новини і плакала, каже Антоніна Струсовська . -  У нашій країні ще такого не було, щоб застосовували силу і проливали кров дітей, простих студентів. Якщо зараз ми нічого не  змінимо, то у 2015 році точно нічого змінеться.

Позаду натовпу, який групується під пам’ятником «Віра.Надія.Любов», маленька дівчинка розмалювала асфальт « Я люблю Україну. Вона є вільна».  Мати маленької активістки каже, що її донька розуміє все, що відбувається.

-Ми прийшли, щоб сказати, що ми не населення, а народ, - каже пані Ірина. – Я хочу, щоб Влада та Аня жили у кращій країні.   

-Ми хочемо в Європу, бо там порядок, - Людмила Якубова . - Такий порядок потрібен і в нас як на верхах, так і на низах. Хочеться  кращого майбутнього для своїх дітей, а це можливо тільки коли ми будемо у Європі. Я дуже рада, що нарешті почався рух в Хмельницькому. Сподіваюся, що цим майданом ми зможемо змінити життя на краще.

Далі без коментарів… 

 

 15:30 -

 

 

 

 

п

 

 - Вулицями Хмельницького їздять автомобілі із жовто-блакитними прапорами. Водії сигналять всім учасникам дорожнього руху. 

16:00 - хмельничан закликають виходити  на майдан завтра, 2 грудня, о 9:00. 

15:30 -  натовп потроху розходиться

15:00 – хмельничани вимагають від телерадіокомпанії «Поділля-центр» пряму трансляцію із Києва. 

14:15 - на хмельницький майдан прийшло більше 2,5 тисяч людей. 

14:00 - до хмельничан вийшов Сергій Мельник. Мер пообіцяв натовпу що 2 грудня скличе  позачергове засідання сесії міськради. На сесії розглядатимуть два питання: вимагати у Голови Верховної Ради зібрати позачергову сесію парламенту, на якій дати оцінку діям беркутівців; вимагати відставки уряду Азарова.

13:00 - на майдані багато батьків з дітьми. "Свобода" з трибуни закликає їхати до Києва. У наметі записують людей, які хочуть поїхати до Києва. У списку вже більше десятка охочих. 

Мітингуючі збирають гроші на бензин для поїздки. Зібрали декілька сотень гривень. Хмлеьничанз власним транспортом також закликають їхати до Києва.

12:00 - мітинг ще не почався. Організатори, "Свобода". говорять про загальнонаціональний страйк. На площі багато підприємців.

Народ кричить "Мера на майдан!" і "Владі ганьба!".

Серед мітингуючих багато підприємців з речового ринку.

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    вам ще не соромно? ви справді як папуга.....для такого також багато розуму не треба, але вам цим ніхто не дорікає....мітинг мирний і толерантний!
  • Anonymous

    клоун, йди бухай в уругвайський льотчик
  • Anonymous

    Мирные детки в Киеве. http://youtu.be/_D4wsuA8FQw
  • Anonymous

    Мирные детки в Киеве. http://youtu.be/_D4wsuA8FQw
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up