Студентський страйк у Хмельницькому (ВІДЕО)

Студентський страйк у Хмельницькому (ВІДЕО)
У Хмельницькому відбувся студентський страйк. На євромайдан відпустили не всіх - у кількох ВНЗ керівництво забороняло студентам йти на акцію під час пар.

21:23. На майдані Незалежності чергують громадські активісти - по троє. Студентів вже немає. Наступна акція протесту оголошена на 17:00, у четвер, 28 листопада. Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому читайте тут.

19:47. - Незважаючи на собачий холод, #хмельницький #євромайдан танцює сьогодні під музику місцевих гуртів. Я застала #Гідропанк і#Mufftrain. Пацани молодці - я не уявляю, як вони грали при такому морозі, в мене навіть губи ледь рухались, а вони голими руками по струнах лабали, - з Твіттеру Olga Rodionova ‏@keeraMrM

18:20. Хмельничани кажуть, що акція на підтримку приєднання ЄС – для них - не просто привід прогуляти пари.

Відео дня
>

Молодь висловлює свою позицію, показує, що хмельничани не пасивні та не збираються мовчки приймати рішення влади.

Студентки Хмельницького національного університету зізнаються, що прогуляли частину пар, проте дівчата ані трохи не шкодують.

-       Я замерзла, але воно того варте, ми будемо виходити на майдан і далі, а якщо буде можливість, то поїдемо у Київ, - каже студентка Світлана (праворуч).  

-       Нас трошки залякують, що  з університету можуть вигнати, а у Європі такого нема. У студентів є право голосу і їх ніхто не принижує, - каже студентка Катерина (зліва).

Із більш ніж 30 студентів МАУПу, які вийшли на акцію протесту, залишилося лише двоє. 

-       В Європі класно. Дороги класні, ціни низькі, квартири дешевші, люди інтелігентніші, - кажуть студенти МАУПу Микола та Олександр.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:00.  Не заважаючи на те, що студентів  поменшало, на майдані весело, молодь підтанцьовує та обнімається, щоб не замерзнути. 

17:40. До пізнього вечора виступають хмельницькі виконавці. Студентам родичі та друзі приносять теплий одяг. Люди п’ють каву та чай.  

Студенти деяких  вишів розповіли, що відпросились у викладачів, щоб страйкувати, щоб їхня відсутність не трактувалася як прогул. 

 

17:00 - Розпочався рок-концерт. 

У натовпі кажуть, що людей стало менше. Ті, хто рушив у колоні о 12:00 не дійшов до майдану. 

Серед молоді розповсюджували партійні листівки ВО «Свободи». Організатори студентського сайту з трибуни попросили припинити  розповсюдження. Нагадаємо, сьогодні Юлія Тимошенко попросила зняти партійну символіку з євромайданів у всіх містах України.  

16:30 - від ХНУ студенти дійшли до майдану Незалежності. В підсумку молодь зібралася на площі перед облдержадміністрацією вигуючи "Молодь за Європу!" і "Україна - це Європа!".

Координатори акції закликали студентів щодня після пар приходити на майдан та відстоювати свою думку, мовляв, наші не гірші від львівських та київських студентів.  

- Хмельницький – це Європа. Кожен повинен знати, що наші хмельницькі студенти також, - каже Руслан Рохов.  

15:25 - колона підходить до ХНУ. Страйкують вже близько трьох сотень студентів. Вигукують "Досить лайкати - іди на страйк!", "Хмельницький - європейське місто". Біля університету збиратимуть студентів, аби йти на майдан. На головній площі міста планують бути десь за годину.

- Серед усіх вишів, якими пройшла колона, найбільше чинили опір у кооперативному торгівельно-екномічному інституті. У інших закладах таких непорозумінь не виникло, - каже Руслан Рохов.

14:55. Колона вирушила до ХНУ.

14:52. Коли Гаврішко виходив через центральні двері на вулицю, учасники колони стали кричати "Ганьба владі!". Посадовець не відреагував на крики, але зробив зауваження учаснику протестів Руслану Рохову. Той заявив, що крики не були його ініціативою.

14:47. Студентів ХГПА не пустили на протести. На колону з мітингуючих вони дивилися через вікна. У закладі журналісти помітили першого заступника Хмельницької ОДА Вадима Гаврішка. 

- Я не проти того, що молодь висловлює свою думку, і рано чи пізно Україна буде у Євросоюзі, - заявив Вадим Гаврішко.

Поки журналісти спілкуваалися з замом губернатора, у педакадемії закрили усі ворота. Дівчата, які виходили з закладу, проходили повз колону.

14:25. Студенти дійшли до педакадемії. Їм аплодують перехожі, сигналять водії. "Хмельницький - це Європа", скандують у колоні.

14:14. Колона рухається у бік парку, на Гречани до ХГПА. 

14:12. Перший конфлікт. Виконуюча обов"язки ректора кооперативного торговельно-економічного інституту Людмила Коваль не пускає мітингуючих всередину. Каже, що її студенти не підуть на акцію протесту.

- Ви зриваєте навчальний процес, - заявила керівник ВНЗ.

Забороняла журналістам знімати та вимагали припинити відеозапис. Це перший такий інцидент у навчальному закладі. Жоден студент разом з колоною не вийшов.

14:05. Учасники колони увірвалися до приміщення кооперативного торговельно-економічного інституту на "Юності".

14:00. У колоні з сотню студентів.

Долучилися студенти ХУУП та Кооперативного інституту. Попереду і позаду колони йдуть праввохоронці. Люди тримають у руках прапори України і Євросоюзу. Скандують "Україна - на майдан!", "Слава Україні - Героям слава!". 

У Хмельницькому . Студенти замерзли - руки дівчата гріють у рукавицях, на голови натягнули шарфи.

13:30. До студентів долучилися представники ХУУПу.

Фото з Твіттер

Коментарі (37)
  • Anonymous

    я не против Европы, и не за Рашу, но наивность людей просто убивает <В Європі класно. Дороги класні, ціни низькі, квартири дешевші, люди інтелігентніші, - кажуть студенти МАУПу Микола та Олександр.> - но у нас такого не будет.
  • Anonymous

    ти ще тут,чучундра? "здравий смисл" ,звичайно, може йти тільки від вашої кацапні...
  • Anonymous

    я бляха в шоці.
  • Anonymous

    Лохов піариться разом з Ядухою, студенти мерзнуть. http://www.youtube.com/watch?v=doazjN56ldM от і весь протест
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up