Євромайдан: хмельничани вимагають відставки губернатора і їдуть на Київ

Євромайдан: хмельничани вимагають відставки губернатора і їдуть на Київ
На центральній площі міста зібралося з півтисячі людей. Вони вимагають відставки уряду і керівництва області.

20:24. На майдані четверо людей. Їх пригостив чаєм чоловік.

- Грійтеся. хлопці - каже чоловік.

18:33. Людей поменшало. Зараз на майдані близько сотні людей. Аби зігрітися, водять хороводи і танцюють.

Відео дня
> 17:35. На майдані Незалежності грає музика. Виступають усі бажаючі.

У штабі національного спротиву агітуватимуть держслужбовців підтримати євромайдан.

- Разом ми прислужимося Україні! Разом і до кінця, - йдеться у агітці, яку на майдані роздають перехожим.

16:17. - Ми готові лишатися до шостої вечора, але все залежатиме від того, як реагуватимуть люди, - каже свободівка Ганна Литвинюк. - Зараз буде п"ята година, подивимося - можливо, до нас долучатиься держслужбовці.

16:10. Майдан взяв перерву. Виступаючі оголосили про паузу до шостої години вечора, однак студенти не розходяться. Наразі на площі близько двох сотень людей. Люди п"ють чай, їдять бутерброди та бігають погрітися до найближчих кафе і магазинів.

15:58. На мітингу порядка двох сотень людей. Біля мікрофона виступають свободівці та усі бажаючі.

14:24. Студенти принесли на майдан Незалежності велику фотографію Януковича з чорною жалобною стрічкою. З портретом танцюють.

Студенти ХНУ говорять, що ректорат зобов’язав їх писати доповідні з поясненням, чому їх минулого тижня не було на парах.  

14:17. На майдані триває мітинг. У Тернополі в школах оголосили додаткові канікули з 3 по 6 грудня. Так зреагувала рада шкіл на рішення міської ради про безстроковий страйк.Чи закриють хмельницькі школи, наразі невідомо.

13:50. Усіх, хто має бажання долучитися до протестів у столиці, просять записуватися на хмельницькому майдані Незалежності у наметі. Вже є 72 охочих.

У Хмельницькому працює штаб національного спротиву. До страйкового комітету увійшли представники опозиційних партій - Батьківщина, УДАР, Свобода – та громадських організацій – спілки ветеранів Афганістану, студентські організації, громадські активісти.

- Наше головне завдання зараз – мобілізація і відправлення людей на Київ, - пояснив «ВСІМ» Олексій Голеншин, речник «Батьківщини». – Усі бажаючі можуть записатися на майдані, транспорт забезпечують усі учасники штабу. Ми знаходимося на площі, там, де раніше була приймальня по роботі з громадянами, у прибудові до будинку за дошкою пошани «Кращі люди області». Приймаємо будь-яку допомогу для людей – гроші, можливість транспорту. 

13:30. Хмельницький оголошено містом без Януковича! Наше місто підтримало загальнодержавний страйк. Однак, усі комунальні організації та установи, необхідні для життя міста - водоканал, теплокомуненерго, освітні заклади, заклади охорони здоров"я - будуть працювати.

Про це оголосив мер Хмельницького Сергій Мельник на позачерговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася на майдані Незалежності.

Заяву присутні на майдані підтримали оплесками.

- Я підтримую мітингувальників, тих, хто сьогодні прийшов. Я дякую студентам, які не побоялися і вийшли. Завтра в Україні і у Хмельницькому вирішальний день. Верховна Рада розгляне питання про відставку уряду, - заявив Сергій Мельник у коментарі "ВСІМ". - І ми будемо проводити цей страйк, очікуючи на їхнє рішення. 

13:10. Бажаючих записують на виїзд до Києва. Наразі до протестів у столиці готові долучитися 57 хмельничан, але список постійно оновлюється. До Києва людей повезуть приватні перевізники, також хмельничани, які добиратимуться до столиці власним транспортом. Станом на ранок 2 грудня у Київ виїхали три автомобілі з мешканцями Хмельницького. 

13:00. Сесія міської ради досі не розпочалася, з яких причин - наразі невідомо.

12:49. Колона студентів дійшла до медичного коледжу. Студенти до акції не приєдналися.

- Я не заперечую, сам ходжу на майдан, але після третьої години, - говорить директор медичного коледжа Іван Нагорний. – Агітувати нікого не буду, бо не маю на це права, якщо студенти хочуть, вони можуть йти. Але «енки» треба буде відробляти, бо людина, яка стане фахівцем, повинна мати якісні знання. Діти, які тут навчаються, неповнолітні, за них ми несемо відповідальність. Після третьої години – будь ласка.

12:47. - Хмельницький. На майдан до студентів приєднуються підприємці, пенсіонери, прості хмельничани. На майдані з самого ранку до 5000 людей, - каже депутат Хмельницької міської ради Олександр Симчимшин.

Фото з Фейсбука депутата.

11:42. Протестуючі студенти вийшли з перемовин з студрадою ХГПА з криками «Ганьба!». До мітингуючих долучилася одна група, яка разом з викладачкою англійської мови пішла на майдан. 

11:29. Студенти вимагають від ректора гуманітарно-педагогічної академії обіцянки, що за підтримку євромайдану щодо учасників мітингу не буде репресій. У зворотному випадку обіцяють від завтра, 3 грудня, блокувати вхід до академії. Голова студради запросила активістів на переговори. З педакадемії до протесту долучився лише один студент. Викладачі кажуть – ми не забороняємо, ми тільки за, щоб студенти відстоювали свою думку. 

10:56. Студенти збираються у окрему колону і планують йти до університету закликати інших йти на мітинг.

10:51. На майдан Незалежності вийшли студентки музичного училища з великим синьо-жовтим прапором. Дівчата заспівали Гімн Україні під оплески присутніх. Також на майдан вийшли курсанти з Прикордонної академії.

10:33. Постійно підходять люди. На 13:00 на майдані зберуть позачергову сесію міської ради. На сесії розглядатимуть два питання: вимагати у Голови Верховної Ради зібрати позачергову сесію парламенту, на якій дати оцінку діям беркутівців; вимагати відставки уряду Азарова.

10:08. На майдані Незалежності разом з протестуючими стоять школярі. Їх близько сотні.

10:04. До мітингуючих долучилися представники польської спільноти та афганці.

10:00. Зі сцени вимагають відставку голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи.

- Якщо Василь Ядуха не напише заяву про звільнення, то ми будемо блокувати ОДА, щоб вона не могла працювати, - говорить Олександр Симчишин.

Фото з Фейсбука Олександра Симчишина. Хмельницькі студенти. 

9:43. Люди скандують "Міліція з народом, мусара - з уродом!". На місці виступають студенти, переважно з ХНУ, ХУУП. Мітингуючі вимагають відставки уряду та закликають їхати у Києв.

- Ми будемо стояти до останнього, - говорить координатор Народного Віче Олександр Симчишин.

На місці працює журналіст "ВСІМ". Слідкуйте за оновленнями на сайті.

Усі новини про #євромайдан у Хмельницькому - тут.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Класне відео як ми їх бомбили https://www.youtube.com/watch?v=W70WBoPDUKk
  • Anonymous

    друзи.я нарахував сьогодни на майдани в Киеви 7 прапорив с Староконстянтинова и тильки замитив 3 з написом Хмельницький.
  • Anonymous

    Правильно було б сказати- слава Богу що пішла
  • Anonymous

    хоть сам віриш що сказав??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up