Чому у Хмельницькому з-під кранів тече "смердюча" вода?

Чому у Хмельницькому з-під кранів тече "смердюча" вода?
Фото: Укрінформ
  • У домівки містян потекла вода "із запашком".
  • У Хмельницькводоканалі розповіли чим то пахне та чи варто турбуватися.

На насосній станції 9-го підйому 14 травня розпочалася санітарна промивка резервуарів чистої води. Саме тому вода "запахла", пояснили у "Хмельницькводоканалі",

Як зазначили комунальники, процес очищення резервуарів є дещо іншим від звичної промивки. Він складається з декількох етапів: злив води з резервуарів, очищення дна від осаду, дезінфекція та промивка водопровідною водою. Після чого резервуари будуть наповнені та закриті.

Очищення резервуарів як і промивка є необхідною процедурою для того, щоб вода не застоювалась та не погіршувалась її якість. Під час таких заходів труби очищаються від можливого осаду.

Відео дня

"Під час даних заходів можливий частковий запах хлору у воді."

Саме хлор спричинив неприємний запах води. Відтак, містянам варто дотримуватися стандартних порад як і під час промивки мереж.

У "Хмельницькводоканалі" додають, що перед включенням резервуарів та подачею води в місто, обов'язково здійснюються лабораторні дослідження води на її відповідність якісним показникам та допустимим нормам. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анна Розумна Майструк

    Нема хлору то залили йодом
  • Наталья Михайлова

    Як дізнатися скільки ще часу буде така вода?
  • Игорь Шулаков

    Травят по немногу...
  • Rimma Shamisova

    Такий запах був і раніше не один раз
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up