Новий мікрорайон і «зелені хвилі»: 10 новин про зміни у Хмельницькому

Новий мікрорайон і «зелені хвилі»: 10 новин про зміни у Хмельницькому
Фото з архіву редакції
  • Ми постійно розповідаємо вам про зміни в місті.

  • Щось вже зробили, а щось тільки запланували.

  • Пропонуємо вам підбірку новин, які були найпопулярнішими цього року.

Новини про розвиток Хмельницького мають чималу популярність на нашому сайті. Часом вони набирають десятки тисяч переглядів. Це й не дивно — містянам цікаво, як змінюється Хмельницький та яким він буде в найближчі роки та десятиліття.

Ми підготували для вас підбірку новин про розвиток міста, які були найпопулярнішими протягом року, що минає. Це й повідомлення про зміни, які вже відбулися, й про плани на майбутнє.

Новий мікрорайон у Хмельницькому: де та як його будуватимуть (КАРТА)

Відео дня

Для Хмельницького розробили детальний план території «Заріччя». Документ передбачає забудову місцевості на березі Південного Бугу. При чому не хаотично, а в певному порядку. Розробкою займалося державне підприємство «ДІПроМісто». Зараз детальний план ще не затверджений, і до нього можуть вносити зміни. Розповідаємо, що та де пропонують будувати.

«McDonald’s» у Хмельницькому. Перші фото зсередини (ЕКСКЛЮЗИВ)

Про заплановане відкриття «McDonald’s» біля «Темпу» стало відомо наприкінці минулого року. Згодом інформацію підтвердили у компанії. Дата відкриття залишалася таємницею до серпня. Аж тоді в пресслужбі «McDonald’s» розповіли, що відкриють заклад 26 серпня. Вранці того дня провели презентацію закладу для журналістів, а потім почали приймати відвідувачів. Аби відвідати ресторан, хмельничани відстоювали довжелезні черги. Дехто з клієнтів їхав з інших міст, як от із Шепетівки.

У Хмельницький зайшов новий перевізник з переобладнаними автобусами

У липні приватне підприємство «Авто-експерт» взяло участь у конкурсі перевізників, який проводила міська рада. Маршрутів воно не отримало через невідповідність транспортних засобів — вони були переобладнані з вантажних. Згодом фірму призначили тимчасовим перевізником на маршрути №28 та №32.

Дізналися, який супермаркет відкриють в ЦУМі на Проскурівській

Перший поверх центрального універмагу на Проскурівській закрили на реконструкцію наприкінці червня. Тоді серед хмельничан стали «сіятися» чутки стосовно того, що там облаштують. Журналістці vsim.ua адміністрація закладу влітку розповіла: планується відкриття супермаркету відомої в Україні мережі. Згодом стало відомо, що там запрацює «АТБ».

Нова об’їзна дорога біля Хмельницького: що відомо (КАРТА)

Хмельницький приблизно наполовину оточений об’їзною дорогою. Через це транзитний транспорт заїжджає в місто і погіршує ситуацію з заторами. У планах дорожників є будівництво об’їзної з півночі. У липні в Службі автомобільних доріг Хмельницької області повідомили, що замовлятимуть техніко-економічне обґрунтування на прокладання шляху, який сполучатиме дороги М-30, Н-03 та знову М-30, обходячи місто з півночі та заходу. У грудні цього року дорожники уточнили, що хочуть замовляти ТЕО на сполучення М-30 від Давидковецького перехрестя до Н-03.

Камери автофіксації порушень ПДР вже у Хмельницькому: де штрафуватимуть та як (КАРТА)

У червні 2020 року в Україні запрацювала система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху спеціальними камерами. Спершу це відбулося у Києві, згодом комплекси фіксації почали встановлювати в інших регіонах. Зрештою черга дійшла й до Хмельниччини. Три комплекси «Каскад» встановили в обласному центрі — на Вінницькому шосе, проспекті Миру та Кам'янецькій.

У хмельницьких тролейбусах запроваджують нові правила проїзду для пільговиків

Від 1 лютого для безкоштовного проїзду в комунальному громадському транспорті пільговики повинні мати при собі відповідне посвідчення, а також пільгову проїзну картку — електронний квиток. Про це розповіли у КП «Електротранс». «Саме ці два документи вони повинні мати, аби їхати у тролейбусах безкоштовно. Інакше доведеться платити або ж не їхати зовсім», — йшлося у повідомленні.

Паркінги, подовження «стометрівки» та винесення СІЗО: запланували зміни у центрі Хмельницького (КАРТА)

Центр Хмельницького — це історичне «ядро» міста, де розташовані найстаріші будівлі та вулиці. Змінювати тут щось непросто. Цьому заважає давно сформований ансамбль будинків, вулиць, парків та комунікацій. Втім, змінити дещо в центрі можна. Про це йдеться у детальному плані, який розробило державне підприємство «ДІПроМісто». Документ був затверджений рішенням виконавчого комітету. Розповідаємо, як оновиться центр у разі реалізації плану.

Через Південний Буг хочуть збудувати новий міст. Дізналися деталі

У мікрорайоні Гречани планують збудувати міст, який з’єднає береги Південного Бугу. На виготовлення проєкту передбачили 400 тисяч гривень в рамках бюджету 2022 року. Зараз на місці запланованого мосту є старий. Він розташований на території Хмельницького між вулицею Кооперативною у Гречанах та Набережною в Олешині. Стан наявного мосту такий, що «приймати на баланс там немає чого». Так про споруду висловився заступник міського голови Василь Новачок.

«Зелені хвилі» на вулицях Хмельницького: що це таке та як працює

На вулицях Хмельницького триває впровадження «зелених хвиль». Це поняття означає таку схему світлофорного регулювання, за якої вулицю можна проїхати без зупинок, тобто постійно на зелений сигнал світлофора. При цьому авто має рухатися з певною швидкістю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up