Перехід на зимовий час 2019. Коли переводять годинники в Україні

Перехід на зимовий час 2019. Коли переводять годинники в Україні
Фото ілюстративне
  • Уже скоро Україна переведе стрілки годинників з літнього на зимовий час. Коли саме відбудеться перехід та на що варто звернути увагу при цьому, читайте далі.
 

Цьогоріч Україна вкотре переведе стрілки годинників з літнього на зимовий час. Традиційно це роблять наприкінці жовтня. Коли у 2019 році переводимо годинники?

Перехід на зимовий час регламентується відповідною постановою Кабміну. Згідно із нею, стрілки годинників українцям потрібно перевести на годину назад в останню неділю жовтня о 4-й годині ранку. Цієї осені Україна на зимовий час ми перейдемо у ніч на 27 жовтня. Отож, з суботи на неділю українці зможуть поспати на годину довше.

Слід зауважити, що більшість сучасних гаджетів оновлюють годинники автоматично. А ось механічні годинники краще заздалегідь перевести, аби вранці не проспати важливих справ.

Відео дня

Окрім того, не варто забувати, що перехід на нові часові умови впливають на самопочуття людей. Згідно з низкою досліджень, у перші дні після переведення стрілок різко зростає кількість інфарктів. Це пов'язують зі зміною тривалості сну. Щоб уникнути небезпеки, лікарі радять спробувати поступово підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час. За кілька днів до переведення годинників варто почати лягати спати раніше, наприклад, на 15 хвилин, а ліпше на півгодини.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up