Фіорелла – запіканка на італійський манер. Ніжна і ароматна, сподобається як дорослим, так і дітям.
Для приготування нам знадобиться:
400 г кисломолочного сиру
250 г манної крупи
3 яєця
175 г цукру
75 г вершкового масла
200 мл. апельсинового соку
1 чайна ложка розпушувача
Вершкове масло розм’якшити в мікрохвильовій печі. Збити сир та пом’якшене вершкове масло міксером. Сюди ж додати 100 грам цукру. Збити до пишності. Не припиняти збивати та по одному додати яйця.
Манну крупу змішати з розпушувачем. і по ложці всипати в збиту масу. Добре перемішати і викласти в форму змащену маслом. Розрівняти і випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Апельсиновий сік нагріти до кипіння і змішати з рештою 75 грамами цукру до розчинення.
Вийняти запіканку з духовки і відразу ж рівномірно полити з ложки апельсиновим сиропом. Порізати на квадратики і подавати до столу.
Можна посипати мигдальними пластівцями.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.