На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на грип і ГРВІ. У Нетішині епідпоріг перевищено на 19%

На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на грип і ГРВІ. У Нетішині епідпоріг перевищено на 19%
  • В п'яти областях та столиці України оголошено епідемію.
  • На Хмельниччині на грип та ГРВІ захворіло 6286 чоловік. 75% з них - діти. 
  • Медики запевняють, що епідемії в області немає. Але у Нетішині епідпоріг перевищено.

З початку жовтня в Україні стартував сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Щотижня лікарі визначають норми епідеміологічного порогу. Вони відзначають, що найчастіше хворіють діти. За останній тиждень у 5 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. На сайті МОЗ повідомляють, що найчастіше хворіють у Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Чернівецькій областях, а також у столиці.

На Хмельниччині з 28 листопада по 2 грудня медики визначили норми епідеміологічного порогу. Цього разу він склав 500,0, а от показник захворюваності – 486,8. Тобто, ще 3% і Хмельницька область перейде епідемпоріг.

Всього ж протягом 48 тижня на грип та ГРВІ в області захворіло 6286 осіб. З них - 4791 дитина. Найбільш ураженою групою серед дітей є школярі від 5 до 14 років. Серед них захворіло 2456 осіб.

Відео дня

В обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я розповідають, що в одному регіоні Хмельниччини епідпоріг все ж таки перевищено.

- Взагалі на 48 тижні область ще не перейшла порогів рівень. Але близько підійшла до нього. Епідпроцес в основному підтримується за рахунок дитячого населення. А от місто Нетішин перейшло епідпоріг. На 19 %, - розповідає лікар-епідеміолог Лариса Калінер. - Їхню владу проінформували та запропонували ввести обмежувальні заходи в зв’язку з високою захворюваністю на ГРВІ.

Тож за останній тиждень було госпіталізовано 269 хворих. З них - 180 дітей. В основному госпіталізували дітей до 4 років. Летальних випадків лікарі не зафіксували. Однак уже лабораторно підтвердили циркуляцію вірусу грипу типу А.

Медики зазначають, що на сьогодні в області щеплено від грипу 373 особи. Серед них 39 дітей. В основному це люди з групи ризику.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Волошина

    Щотижня кількість хворих збільшується і по країні, і в області. На наступний, мабуть, буде й в Хмельницькому перевищено поріг
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up