Тепловий насос "повітря-вода": використовуйте енергію природи (Новини компаній)

Тепловий насос "повітря-вода": використовуйте енергію природи (Новини компаній)

Тепловий насос "повітря-вода" використовує повітря навколишнього середовища як основне джерело тепла. Він дуже дорогий, проте на його зростаючій популярності це ніяк не позначається. Переваги теплових насосів також не варто замовчувати.

Для початку це економічність, ТН "повітря-вода" використовує поновлювану енергію набагато ефективніше котлів, котрі спалюють величезну кількість палива. Коефіцієнт корисної дії значно вище одиниці. Встановити прилад можливо в будь-якому місці, адже джерело тепла (повітря) є в будь-якій точці світу. Своє «живлення» ТН добуде з легкістю, так як йому не потрібно «шукати» газ на магістралях.

Теплові насоси "повітря-вода" мають істотні переваги:

  • водяний теплоносій подається на далеку відстань без істотного опору;

  • водяна система опалення безшумна, що особливо важливо в житлових приміщеннях;

  • повітряні теплові насоси не вимагають ґрунтових робіт, що є перевагою перед геотермальними грунтовими, особливо при оновленні існуючих систем. Ціна "під ключ" повітряного теплового насоса нижче, ніж геотермального.

Особливості та переваги застосування ТН

ТН заощадить не тільки ваші нерви і час, а й здоров'я. Чудо сучасної техніки не спалює паливо, а значить немає надходження ніяких шкідливих речовин в навколишнє середовище. Ніяких неприємних слідів сірчаної, фосфорної кислот і т. д. А якщо ви дбаєте про нашу планету, то даний пристрій, точно ваш вибір. Фреони, що застосовуються в ньому, не містять хлор вуглеводів, а значить, озоновий шар буде в більшій безпеці.

Не забуду згадати і про універсальність даного приладу. Завдяки властивості реверсивності (оборотності), ТН здатний охолоджувати тепло з повітря вашого будинку. Нарешті влітку можна забути про знемагання від спеки. Ну а залишкову енергію, вже взимку можна перенаправляти на підігрів басейну. Як бачите, це чудо машина!

Одні з кращих його достоїнств, це захист від загоряння і вибухів. Ці якості стали можливі тому, що він не використовує вибухонебезпечне паливо і не піддає власника ризику постраждати від відкритого вогню. В результаті майно і власник не бояться вогню. Вчадіти і отруїтися, теж не вийде. Деталі не перегріваються до небезпечного стану. У підсумку, виходить, що ТН не є небезпечнішим за будь-який побутовий прилад.

Принцип роботи насоса: яким же чином відбувається цей процес?

А зараз, про роботу насоса. Тепловий насос «повітря-вода» отримує з повітря насичену сонцем невичерпну енергію навіть у холодні зимові дні. Крім компресора і конденсатора, він обладнаний ще одним ключовим агрегатом - надпотужним вентилятором, завдання якого полягає в обдуванні (стабільному теплообміні з повітряним середовищем) випарника.

Постійна циркуляція через випарник дозволяє холодоагенту збирати всю енергію тепла, яку в свою чергу зібрав теплоносій в повітрі. Як тільки холодоагент досягає до -2 °C, відбувається закипання. Речовина приймає форму газу. Холодоагент в пароподібному стані потрапляє в установку компресора з малим тиском. Компресор підвищує свій тиск. Далі зростає підвищення тиску температури пару до +120 °C. Нагрітий пар подається в теплообмінник конденсатора під величезним тиском.

Холодоагент все своє тепло віддає безпосередньо контуру опалювальної системи, сам при цьому повертається знову в рідкий стан, щоб заново увібрати в себе тепло з повітря навколо зовнішнього блоку ТН. Щоб скинути залишки свого тиску холодоагент взаємодіє з дросельним вузлом (або розширений вентиль) і повертається у випарник. Описаний процес вступає в силу в тому випадку, якщо температура приміщення досягає нормального значення. В результаті, насос завершує свою роботу і температура знижується.

У контурі опалювальної системи, як теплоносій використовується дистильована вода, нагріта в конденсаторі до +50 - +60 °C - система опалює будинок. Вода, за допомогою теплоносія постачає споживача таким потрібним теплом.

Тепловим насосам властива чистота і надійність. У той же час варіант ТН «повітря - вода» є найкращим рішенням, що поєднує використання повітря як джерела тепла, низькі інвестиційні витрати, відсутність шкідливих викидів, легкість установки і технічного обслуговування, і можливості системи водяного опалення. Більш детально про ціни і види ТН можна дізнатися на сайті mycond-heatpump.com.ua.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up