На Хмельниччині зросла середня зарплата. У яких сферах платять найбільше

На Хмельниччині зросла середня зарплата. У яких сферах платять найбільше
AntonMatyukha/ua.depositphotos.com
  • В управлінні статистики порахували середні зарплати по видах діяльності.
  • Різниця між найвищою та найменшою платнею суттєва.
  • Хто отримав у червні найменшу зарплату, а хто найбільшу, дивіться далі.

Головне управління статистики в Хмельницькій області надало нові дані по середньомісячній заробітній платі. Порахували її для різних видів діяльності. 

В управлінні зазначили, що середня номінальна заробітна плата в області у червні 2020 року становила 10 018 гривень. Це у 2,1 раза вище рівня мінімальної заробітної плати, проте на 13,5% нижче, ніж у середньому по Україні. Водночас реальна заробітна плата найманих працівників у червні  у порівнянні з травнем збільшилася на 12,8%.

  • "Вище середнього рівня по області в червні 2020 р. була заробітна плата працівників сфери фінансової та страхової діяльності (14574 грн), державного управління й оборони, обов'язкового соціального страхування (14276 грн), промисловості (11178 грн), освіти (10593 грн)".

Серед промислових видів діяльності найвищий рівень заробітної плати спостерігався в працівників підприємств із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Вони отримали в середньому 18 752 гривень за місяць. Це у 1,9 раза більше за середньообласний показник .

Відео дня

Водночас найменший рівень заробітної плати працівників підприємств з тимчасового розміщування й організації харчування та текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів.  

Довідка:

Реальна заробітна плата — це кількість товарів і послуг, яку можна придбати на номінальну заробітну плату за існуючого рівня цін і податків, або натуральний вираз ціни праці.

Реальна заробітна плата визначається трьома факторами: 1) величиною номінальної заробітної плати, 2) розміром податків та 3) рівнем цін на товари й послуги. Ціновий фактор, або рівень інфляції, в обчисленнях величини реальної заробітної плати враховується у вигляді індексу цін споживчих товарів і послуг. 

Номінальна заробітна плата - сума грошей, яку отримує працівник за продаж своєї робочої сили та її функціонування. Її розміри не дають реального уявлення про життєвий рівень робітника, водночас без показника номінальної заробітної плати не можна обчислити реальну заробітну плату. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Любов Нараєвська

    Про медиків не пишуть  тому що у них зарплата найменша і стидно про таке говорити
  • Vera Corolyova

    Бла-бла-бла...
  • Волошина Раїса

    Ну, це як голубці, одні їдять м'ясо , а інші- капусу
  • Ivan Kuhariv

    В одного болт 8 см., а в другого 20. То в середньому всі жінки задоволені
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up