Хмельницький бухгалтер підробила документи і забрала у вчителів 25 тисяч гривень

Хмельницький бухгалтер підробила документи і забрала у вчителів 25 тисяч гривень
  • Бухгалтер «різала» педзарплати однієї із шкіл.
  • Щомісяця вона підробляла платіжки.
  • Так перекинула на власний рахунок 25 тисяч гривень.
  • За шахрайство її можуть посадити на 8 років. 

Працівниця бухгалтерії однієї із місцевих шкіл вирішила збагатитися за рахунок своїх колег. Для цього жінка вигадала спеціальну шахрайську схему. Щомісяця бухгалтер отримувала кошторис шкільного заробітного фонду. Відповідно до нього вона складала розрахунково-платіжні відомості на кожного працівника. Аби поправити свій фінансовий стан, під час обрахунків жінка записувала у них дещо менші суми заробітних плат. А згодом заносила платіжні відомості до банку, який перераховував зазначені суми на зарплатні картки працівників. Таким чином, щомісяця бухгалтерка обраховувала шкільних працівників на кілька сотень гривень. Так працювала з квітня по грудень 2015 року. Привласнила чималу суму – 25 тисяч гривень. 

Про це розповідають у прокуратурі міста Хмельницького. Начальник прокуратури пояснює, що помітила грошове неспівпадіння директор школи.

- Директор цієї школи звернулась в управління освіти міської ради, - пояснює керівник Валерій Заяц. - Вона попросила, щоб управління надало своїх працівників для огляду документації чи то практичної допомоги бухгалтеру. Може, вона щось там бачила. Працівники управління побачили таку картину: вони дають одні дані по розміру зарплати працівників, а чомусь виплачуються інші. Виявлені розбіжності в сумах зарплат працівників направили в правоохоронні органи.

Відео дня

Розслідування розпочалось у 2016 році. Воно тривало півроку. У школі проводились ревізії та експертизи для підтвердження факту шахрайства. На даний час виявлено конкретні суми та прізвища працівників школи, які недоотримали свої заробітні плати.

Сама жінка зізнається у скоєнні злочину. Зараз досудове слідство завершене, вже відбулось перше засідання по справі. Запобіжного заходу, кажуть у прокуратурі, для шахрайки не обирали. Наступне судове засідання назначили на 27 лютого. Прізвище бухгалтера та номер чи адресу школи у прокуратурі назвати відмовилися. Мотивують це тим, що проводиться слідство. Жінці загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або ж позбавлення на строк від 5 до 8 років. Крім цього, її позбавлять права обіймати посаду бухгалтера на строк до трьох років.

Читайте також:

Як підзаробляють освітяни: Хмельницька школа № 18 віддала підвал під фотосалон

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Волошина

    жінка знайшла спосіб вижити, пішла по трупах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up