АК-74 і бронетранспортери: хмельницькі школярі на три дні стануть військовими

АК-74 і бронетранспортери: хмельницькі школярі на три дні стануть військовими
Військово-патріотичні збори в Хмельницькому пройдуть з 26 до 28 квітня. Фото vsim.ua.
  • Учні 11-их класів шкіл міста пройдуть триденні військово-патріотичні збори.
  • На базі прикордонної академії юнаки й дівчата вивчатимуть зброю, техніку, основу військової служби і стрілятимуть з автоматів.
  • Військовий вишкіл чекає на майже 700 хмельницьких школярів.

Хмельницькі школярі на три дні покинуть звичні для себе парти і поринуть у життя військових. Майже 700 учнів випускних класів пройдуть військово-патріотичні збори. Вони відбудуться на базі прикордонної академії.

Протягом трьох днів школярі не відвідуватимуть уроки. Збори у них розпочинатимуться о 9:00 і триватимуть до 13:45. Протягом цього часу вони не лише спостерігатимуть за життям прикордонників, а спробують себе у ролі військових. Для дітей заплановані польові збори, стрільби із АК-74, вивчання основ захисту кордону, вивчання і випробування бронетранспортерів й іншої військової техніки.

Відкриття зборів відбулись на плацу академії. Вишкіл пройде на полігоні.

Відео дня

Згідно задумки програми, яку розробили в академії й міськраді, виховання патріотизму й здобуття школярами військових навиків. Також прикордонники надіються, що такі збори посприяють збільшенню кількості випускників шкіл, які в майбутньому захочуть вступити до їхньої академії. Тому ці збори стануть свого роду рекламою академії.

Школярі будуть поділені на 30 взводів. За кожним закріплять курсанта з академії.

Сьогодні, 25 квітня, в прикордонній академії пройшло відкриття зборів. Для школярів курсанти провели показовий виступ. Показали свої вміння в стройовій підготовці і вправах зі зброєю.

 

На зборах в основному будуть хлопці. Військово-патріотичні збори пройде майже 700 школярів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up